Julkaistu: 31.12.2016 00:57

Osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Äänestä oma suosikkikirjailijasi

  • Juha-Pekka Koskinen. KUVA: Timo Ahola
  • Tapani Bagge. KUVA: Ville Palonen
  • Riitta Jalonen. KUVA: Karoliina Ek

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten ja kirjakauppa Kirja & Idean jo kahdeksannen kerran koostama juttusarja syyskauden uutuuskirjoista on tällä erää päättynyt. Tänä vuonna sarjassa omia teoksiaan esitteli peräti 8 valtakunnan kärkikirjailijaa, yhdellä kirjalla on tosin kolme kirjoittajaa.

Valtakunnallisesti ainutlaatuisessa juttusarjassa kirjailijat itse kertovat teostensa taustoja sekä valmistumisprosesseja.

Kaupunkiuutisten lukijat voivat jälleen valita oman suosikkikirjailijansa ja kirjansa. Omaa suosikkiaan voi äänestää joko sähköpostitse tai postikortilla.

Äänestysaikaa on 15.1.2017 saakka. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden arvotaan kolme kirjapakettia (3 kirjapakettia). Kirjat eivät välttämättä ole kirjoitussarjassa käsiteltyjä teoksia. Voittajien nimet julkaistaan 18. tammikuuta ilmestyvässä Kaupunkiuutisten numerossa.

Vastaukset voi lähettää osoitteella: kaupunkiuutiset@hameensanomat.fi tai postikortilla: Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, PL 2017, 13111 Hämeenlinna. Korttiin maininta ”Suosikkikirjailija”.

Kirjailijasarjaan osallistuivat tänä vuonna teoksillaan; Riitta Jalonen, Kirkkaus, Juhani Niemi, Larin-Kyösti, JP Koskinen, Luciferin oppipojat, Tapani Bagge, Pikkuenkeli, Hanna Kökkö, Megamysteeri, Juha Itkonen,Palatkaa perhoset, Johanna Valkama, Itämeren Auri, Terhi Rannela, Frau, Kirsti Ijäs, Taivaan hyvyyttä elämääsi, Antti Tuomainen, Mies joka kuoli, Matti Salminen, Toisinajattelijoiden Suomi, Eero Ojanen, Suuri suomalainen kummituskirja, Paula Havaste, Vuoden vihat, Katja Kettu, Meeri Koutaniemi, Maria Seppälä, Fintiaanien mailla, Taavi Soininvaara, Venäläinen vieras.

Julkaistu: 21.01.2017 01:02

”Kevät roikkuu ilmassa”

Juhani Ojalan otos vei voiton

Juhani Ojalan ”Kevät roikkuu ilmassa” valikoitui yleisöäänin voittajaksi Hämeenlinnan kaupungin järjestämässä Luonto ja vesi –teemavuoden valokuvakilpailussa.

Hämeenlinnan kaupunki ja  järjestivät  liittyvän valokuvauskilpailun. Kilpailuaika oli 19.1.-30.11.2016.

Julkaistu: 21.01.2017 01:02

Viime kesän kuvasatoa esillä pääkirjastossa

LinnaJazzien runko kasassa

Kuluvan vuoden LinnaJazzin ohjelmarunko on pääpiirteissään jo kasassa, mutta lopullisesti koko esiintyjäkaarti on selvillä vasta kesän kynnyksellä. Viime vuoden tunnelmia pääsee puolestaan verestämään Hämeenlinnan pääkirjaston valokuvanäyttelyssä, joka on avoinna vielä parisen viikkoa.

Julkaistu: 21.01.2017 01:02

Janakkalasta löydetyt miekat konservoidaan lahjoituksen turvin.

Kalevalaiset naiset lähtivät miekkamiehen kulttuurikummiksi

Maan uumenista on viime vuosina kaivettu aktiivisten harrastajien toimesta niin paljon muinaisesineitä, että niiden saattaminen yleisön nähtäville ei ole mikään automaattinen asia. Konservointi ei ole halpaa ja käsittelyä odottaa melkoinen määrä tavaraa.