Julkaistu: 12.04.2017 01:03

HPK:n finaaleilla takkuinen alku

  • HPK:n valmentaja Luca Chiappini loi uskoa joukkoihinsa viidennen erän aikalisällä Salossa.

HPK aloitti lentopallon kaksi ensimmäistä finaaliottelua Salon LP Viestiä vastaan jopa yllättävänkin heikosti. Sarjan kolmannen pelin tulos Elenia-areenasta tiistailta ei ollut tiedossa tämän lehden painoon mennessä.

Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Perjantaina ensimmäisessä ottelussa Elenia-areenassa vieraat pistivät hallitsevalle mestarille luuta kurkkuun eränumeroin 0–3. Sunnuntaina Salossa Kerhon meno näytti jo paljon paremmalta loppua kohden, ja viisieräisen ottelun olisi voinut voittaa kumpi tahansa, niin tasainen se oli.

Salossa Viesti vei viimeisen erän lähinnä vaikeilla syötöillään, joista yksi ratkaiseva upposi suoraan vieraiden kenttään. Vastaanotto ei Kerholla ollut Salossakaan ihan parhaimmillaan.

Jotain terän hiontaa HPK:n pelistä on kauttaaltaan puuttunut finaaleissa. Liekö syynä pieni jännitys. Kunnon hyökkäyksiä ei ole saatu aikaan tarpeeksi, ja puolustamisessakin on haparoitu. Syötöt sen sijaan ovat hieman parantuneet ja vaikeutuneet aiemmasta.

Tunteita Salon-pelissä kuumensi tuomarilinja, joka oli kummallinen. Esimerkiksi Allison Mayfieldin keskittyminen tuntui osittain herpaantuvan tuomioista turhautumiseen.

Sunnuntaina Kerhon parhaana pelaajana palkittiin jälleen kerran hakkuri Piia Korhonen. Hän teki ottelussa 23 (+17) pistettä.

Joukkueet mittelevät mestaruudesta vielä ainakin tiistaina Elenia-areenassa kello 18 ja perjantaina Salossa kello 18. Tarvittaessa pelit jatkuvat sunnuntaina Hämeenlinnassa, maanantaina Salossa ja keskiviikkona 19.4. Hämeenlinnassa.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Ars-Häme -yhdistyksen Taidelainaamon Valokiilassa -sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Parhaillaan on vuorossa Ars-Hämeen yksi uusimmista jäsenistä, helsinkiläinen taidegraafikko Hanna Holma. Hänen töitään on nähtävillä Valokiilassa 20.4.–16.5.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Tapani Bagge

Lukkosula

Yhtenä talviaamuna pakkasta oli kymmenkunta astetta ja tuuli ryöpytti lunta ilmassa vähän joka suunnasta. Kun lähdin hakemaan lehtiä, huomasin että auton lämmitin oli jäänyt laittamatta päälle. Miten vaimo nyt pääsisi töihin?