Julkaistu: 12.04.2017 01:03

Elokuvissa

Avaruuden vihamielinen olio

  • Kansainvälisen avaruusaseman tiedemiehet löytävät nopeasti kehittyvän elämänmuodon, joka uhkaa koko maapallon elämää.

Life

Ohjaaja Daniel Espinosa

Rooleissa Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dichovichnaya

Ruotsalaisohjaaja Daniel Espinosan tieteiskauhuelokuvaa Life on verrattu genren klassikkoon Alien - Kahdeksas matkustaja (1979). On avaruusasema, on joukko ihmisiä, on vieras elämänmuoto, joka paljastuu tyrmistyttävän älykkääksi ja vihamieliseksi.

Lifen alussa kansainvälinen kuusihenkinen tiedemiesjoukko on innoissaan Marssista löytyneestä näytteestä, jota he tutkivat avaruusasemalla avaruudessa. Kaikkien riemuksi näytteestä löytyy elämää ja sen hento liikuttavuus koskettaa ryhmää, joka nimeää sen Calviniksi. Juhlittu näyte kuitenkin kasvaa silmissä ja hennosta kukan pastissista tulee hirviö, joka haluaa tappaa kaikki ryhmän jäsenet. Osan mustekalamaiseksi muuttunut Calvin myös syö. Yksi kerrallaan ryhmä pienenee, eikä tämä ole Calvinin ainoa päämäärä, sillä vihamielinen ja vikkeläliikkeinen olio haluaa maahan.

Vajaa kaksituntinen Life pitää katsojan tiiviisti otteessaan, vaikka hyvin kuvatussa elokuvassa ei ole klassikkoainesta. Kukaan näyttelijä ei erityisesti kohoa roolissaan. Aivan Lifen lopuksi on tarjolla erinomainen yllätys, se tuo elokuvalle kolmannen tähden.

* * *

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Ars-Häme -yhdistyksen Taidelainaamon Valokiilassa -sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Parhaillaan on vuorossa Ars-Hämeen yksi uusimmista jäsenistä, helsinkiläinen taidegraafikko Hanna Holma. Hänen töitään on nähtävillä Valokiilassa 20.4.–16.5.

Julkaistu: 26.04.2017 01:02

Tapani Bagge

Lukkosula

Yhtenä talviaamuna pakkasta oli kymmenkunta astetta ja tuuli ryöpytti lunta ilmassa vähän joka suunnasta. Kun lähdin hakemaan lehtiä, huomasin että auton lämmitin oli jäänyt laittamatta päälle. Miten vaimo nyt pääsisi töihin?