Julkaistu: 17.05.2017 06:17

Yksi kasvutotuus?

Meidät on saatu uskomaan, on pyhiä talousoppeja, joihin ei voisi vaatia mitään muutoksia vaikka mikä tulisi eteen. Kaikkein pyhin on oppi taloudellisesta kasvusta. Ajatus työpaikkojen ja hyvinvointipalvelujen kasvukytköksestä on iskostettu meihin syvällisesti, se estää ihmiskuntaa näkemästä metsää puilta - vaikka ympäristörasituksen pienentämiseen olisi pitänyt ryhtyä jo vuosia sitten. Talousjärjestelmä ei kuitenkaan ole lopullisesti tämä, se ei ole valmistunut lopulliseen muotoonsa, vaan sen tulisi elää uusien haasteiden mukaan.

”Taloudellisen toiminnan ympäristötehokkuus on viime vuosikymmeninä parantunut, mutta tutkimusten mukaan talouskasvu on järjestelmällisesti mitätöinyt tehokkuuden lisäykset.” 1.

Ihmisten hyvinvointi ja elämänlaatu ei ole yhtä bruttokansantuotteen kanssa.

Veli-Antti Savolainen

1. Prof. Janne Hukkinen, HS 26.5.2010

 

Julkaistu: 26.05.2017 13:55

Kiitos Sirpa Pietikäiselle 17.05.17 Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa julkaistusta kirjoituksesta otsikolla "EU on eläimiäkin varten".

Kiitos myös muille mepeille, jotka ajatte E U:ssa myös eläinten oikeuksia. Saatte meiltä eläinten ystäviltä varauksettoman  tukemme 

Julkaistu: 24.05.2017 09:35

Viime kesän vauhdikkaana viikonloppuna tuhottiin puu Kaivokadun varrelta. Asiasta on tiedotettu kaupungin viheralueita hoitavaan osoitteeseen peräti kaksi kertaa. Mitään ei ole tapahtunut.