Julkaistu: 17.05.2017 06:15

Terveystalo vastaa

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 10.5. julkaistussa Ilkka Iivarin kolumnissa käsiteltiin Terveystalon laboratoriotoimintaa. Välttääksemme väärän kuvan syntymistä haluamme todeta, että Terveystalo tuottaa merkittävän osan laboratoriotoiminnastaan kymmenissä lähilaboratorioissaan yli 170 toimipisteen verkostossaan ympäri maata. Osa laboratoriotoiminnasta ostetaan ulkoistettuna Synlab Finland Oy:n keskuslaboratoriosta, joka toimii Tallinnassa. Synlabin lisäksi teemme yhteistyötä myös muiden suomalaisten laboratoriotoimijoiden kanssa, kuten SPR Veripalvelu, Työterveyslaitos, THL ja Yhtyneet Medix Laboratoriot.

Synlab Finland on osa Euroopan suurinta lääketieteellistä laboratoriota, Synlab Groupia. Synlabilla on Tallinnan keskuslaboratorion lisäksi aluelaboratoriot Tampereella, Turussa ja Tartossa. Kaikki sen laboratoriot ovat sitoutuneet noudattamaan korkeimpia eurooppalaisia laatustandardeja; keskuslaboratoriotoiminta on akkreditoitu kliinisten laboratorioiden ISO 15089 -standardin mukaisesti. Useat suomalaiset julkiset sairaalalaboratoriot toimivat edelleen ilman akkreditointia tai vastaavaa laatujärjestelmää. Useampi julkinen sairaanhoitopiiri, kuten mm. HUSLAB ja TYKSLAB, ilmoittavat käyttävänsä oman toiminnan lisäksi myös ulkomaisia laboratoriopalveluita.

Panostamalla omiin laboratoriopalveluihin olemme pystyneet vahvistamaan suomalaista, paikallista näytteenotto- ja analytiikkaosaamista ja rakentaneet ensimmäisen maanlaajuisen verkoston myös lähilaboratoriopuolelle. Verkostomme kautta laboratoriopalvelut ovat lähellä potilasta ympäri Suomen.

Riina-Riitta Helminen, palvelujohtaja, sairaalapalvelut ja laboratorio, Terveystalo

Palvelujohtaja

sairaalapalvelut ja laboratorio

Terveystalo

 

Julkaistu: 26.05.2017 13:55

Kiitos Sirpa Pietikäiselle 17.05.17 Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa julkaistusta kirjoituksesta otsikolla "EU on eläimiäkin varten".

Kiitos myös muille mepeille, jotka ajatte E U:ssa myös eläinten oikeuksia. Saatte meiltä eläinten ystäviltä varauksettoman  tukemme 

Julkaistu: 24.05.2017 09:35

Viime kesän vauhdikkaana viikonloppuna tuhottiin puu Kaivokadun varrelta. Asiasta on tiedotettu kaupungin viheralueita hoitavaan osoitteeseen peräti kaksi kertaa. Mitään ei ole tapahtunut.