Jutut

Kulmilta kuultua

Hirsimäen päiväkodin väki piti viime viikolla olympialaiset Kämmekän puiston kentällä. Lajeina oli aitajuoksua, frisbeegolfia ja jäätelötikun heittoa.

Kämmekän puiston kentällä oli säpinää, kun Hirsimäen päiväkodin väki aloitti syksyisiä olympialaisia Liivuoren koulun neljäsluokkalaisten aamujumppaohjauksessa. Jumpan jälkeen vuorossa oli aitajuoksua, jäätelötikun heittoa ja frisbeegolfia. ”Tärkeintä on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja se, että kaikilla on kivaa” kertoo tapahtuman organisaattori, liikuntakoordinaattori Joni Virtanen. ”Lapsella on oikeus liikkua. Me aikuiset niin mielellään keksitään turhiakin sääntöjä ja rajoituksia, mutta enemmän voitaisiin tukea luontaista liikettä ja liikkumattomuuden sijaan mahdollistaa aktiivista liikkeellä oloa kaikissa arjen tilanteissa.”

 

Liivuoressa Toukolan kylässä suunniteltiin taannoin tulevan viikon toimintaa yhdessä lasten kanssa, ja yksi lapsista alkoi pohtia, mistä mustikoita saadaan. Viikon edetessä mustikoita lähdettiin etsimään metsästä, ja kun niitä ei löytynyt, heräsi kiinnostus vadelmiin, sieniin ja muihin äiti maan antimiin. Toukolassa syntynyt satoteema päätettiin ottaa vasupäivän teemaksi koko talossa, ja niin syntyi torijuhla Jukolan vanhaa perinnettä elvyttäen. Iltapäivän tohinassa Santeri ja vieraaksi saapunut kaupunginvaltuutettu Kylli Kylliäinen pilkkoivat yhdessä kasviksia maisteltavaksi, ja lastentarhanopettaja Neea Viitamäki pohti vieressä: ”Tätä päivää järjestäessä pysähdyin miettimään, miten rikas luonto meillä on. Kunpa osaisimme elää niin, että jättäisimme tämän maailman hyvänä myös jälkipolville.”

 

Lauantaina 1.9 Juhlittiin Parolan Visan 90-vuotista taivalta Petäyksessä. Paikalle oli kutsuttu pelaajat perheineen sekä toimihenkilöt, ja tapahtumaan osallistuikin lähes 250 iloista ihmistä. Päivällä kaikki lapset palkittiin ja toiminnallisessa osuudessa oli tarjolla monipuolisesti polkuautoja, minigolfia, frisbeegolfia, beach volleyta, temppurataa, tiimirataa ja liikuntaleikkejä. Seura tarjosi juhlavuoden kunniaksi kaikille paikalla olleille Petäyksen herkullisen ruuan. Iltagaalassa seminaaripuheen piti Pekka Järvi ja myös kunnanjohtaja Katariina Koivisto toi omat terveisensä 90-vuotiaalle urheiluseuralle.

Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ry:n pitkäaikainen jäsen Juha Ketola on saanut nuorkauppakamareiden korkeimman arvonimen, senaattorin arvon. Ketola edustaa kamaria aluejohtajana sekä kansallisen katto-organisaation hallituksessa. Senaattorin arvo on elinikäinen ja se voidaan myöntää henkilölle, joka on aktiivisesti ja epäitsekkäästi toiminut nuorkauppakamarin hyväksi kehittäen omaa osaamistaan sekä toimintaa paikallisesti tai kansainvälisesti. Senaattorinarvot myönnetään JCI:n pääkonttorista Saint Louisista. Ketola toimii toimitusjohtajana ja yrittäjänä Kauppavalmennus Oy:ssä taistellen kauppojen hävikkiä vastaan.

 

Tori-Apteekin uudella apteekkarilla Jukka Niemellä on monipuolinen kokemus lääkealalta. Nyt hän haluaa toimia lääkehuollon ytimessä asiakkaiden parissa. Niemi on toiminut vuosia lääketeollisuuden ja lääketukkukaupan johtotehtävissä. “Hain Tori-Apteekin apteekkilupaa, koska tiesin, että kyseinen apteekki on todella hyvin hoidettu ja siellä työskentelee iloinen ja motivoitunut henkilökunta. Lisäksi asiaan vaikutti se, että olen aina pitänyt tästä kaupungista ja vuodesta 2012 olen viettänyt täällä paljon aikaani vapaa-ajan asunnollani. Täällä on upea luonto ja ystävällisiä ihmisiä.”.

 

Kansan Sivistysrahasto/Hämeen Rahasto järjestää Reino Helismaan tuotantoon ja elämään perustuvan teatteriesityksen Untaja totta, joka nähdään Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä sunnuntaina 21. lokakuuta. Konsertissa esiintyvät näyttelijä Ahti Jokinen, sopraano Taina Piira ja baritoni Hannu Lehtonen. Konsertin juontajana ja kapellimestarina toimii Seppo Hovi, ja avaussanat tilaisuudessa lausuu presidentti Tarja Halonen. Konsertin liput myytiin loppuun jo syyskuun puolivälissä. Tapahtuman tuotto kohdennetaan Kari Laitisen stipendirahaston hyväksi.

Menoinfo