Jutut

Kulmilta kuultua

Senso Centerissä työskentelevät Elina Pulkkinen (vas.), Suvi Suokko, Mari Rautiainen, Paula Korhonen, Tuulianna Avantola ja Marko Siivonen.

Senso Center vietti avajaisiaan perjantaina Rauhankadulla. Avajaiset jatkuivat vielä lauantain ja tarjolla oli kaikille hyvinvointiohjelmaa. Senso Center tarjoaa muun muassa nuorille hermoston toiminnan, lihaskireyksien ja lihastoimintamallien selvitystä. Hyvinvointikeskuksessa toimii monia fysioterapeutteja, hierojia ja hyvinvointivalmentajia.

 

Arvostettuja rumpusoittimia valmistava hämeenlinnalainen Kumu Drums on yksi Taito-Finlandia 2018 -kisan finalisteista. Muut loppukilpailuun finalistit päässeet ovat himmelitaituri Eija Koski Veikkaalasta, pienoismalleista kansainvälisen uran luonut sastamalalainen Eero Kumanto, Kurikasta lähtöisin oleva virkkaustaiteilija ja käsityökirjailija Molla Mills sekä keiteleläinen puukkoseppämestari Pekka Tuominen. Vuonna 1984 perustettu Kumu Drums on Pekka Helasen yritys, joka valmistaa käsityönä laadukkaita rumpuja kansainväliselle ja laajalle asiakaskunnalle. Kumun rummut tunnetaan hienosti soivasta äänestä, mutta myös niiden tyylikäs design on niittänyt mainetta ympäri maailmaa. Voittajan valitsee Anu Pentik ja tulos julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina 16. marraskuuta.

 

Hauholla Halpparin talossa vietetty Nallepäivä kokosi viitisenkymmentä nallea yökyläilemään Hauho-Seuran kotiseutumuseoon ja tutustumaan samalla vanhanajan elämään. Illan hämärtyessä, salamavalojen loisteessa nallejen askareet ja seikkailut tallentuivat filminauhalle aidossa talonpoikaismiljöössä. ”Ilahduttavan paljon nalleja tuotiin museolle niin lasten kuin aikuistenkin toimesta, kiittelee Johanna Henttinen Linnaseutu ry:stä. ”Monet nallet nimettiin kakkosnalleiksi – ne rakkaimmat jätettiin kotiin unikavereiksi.” Valokuvat ovat esillä Nallet museossa -valokuvanäyttelyssä Hauhon kirjastossa 9. marraskuuta saakka. Näyttelyn järjestää Linnaseudun Ajan patina –hanke ja valokuvauksesta vastasi Ottopekka Wiik. Nallepäiväksi tehtiin myös lyhytelokuva Halpparin nallen seikkailuista, joka on nähtävissä Ajan patina –hankkeen Facebook-sivulla.

 

Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry täyttää 17. marraskuuta sata vuotta. Sotilaskotityön muistoksi ja sotilaskotisisarten työtä kunnioittaen yhdistys on kiinnittänyt. laattoja eri puolilla Hämeenlinnan kaupunkia sijaitseviin rakennuksiin, joissa on harjoitettu hyvin monipuolista sotilaskotitoimintaa. Laatat ovat seuraavilla paikoilla olevissa rakennuksissa: 2. sotilaskoti 1919-1934 osoitteessa Birger Jaarlin katu 24, Linnan kasarmin Sotilaskoti 1931-1988 Museo Militarialla, Suomen kasarmin Sotilaskoti 1936-1987 Kerhoravintola Seiskalla ja Poltinahon Sotilaskoti 1961-2001 Poltinahon Salella.

Menoinfo