Jutut

Kulmilta kuultua: Nepalilaisravintolan pitkä odotus päättyi viimein

Ravintoloitsija Jyoti Kharel on tyytyväinen, että ravintola Base Camp saatiin viimein avattua. "Aiomme panostaa asiakastyytyväisyyteen", hän lupaa.

Nepalilainen ravintola Base Camp Hallituskadulla vietti viime lauantaina avajaisia neljän vuoden odotuksen jälkeen. Yrittäjä ja osaomistaja Jyoti Kharel oli tyytyväinen, kun pitkittynyt remontti oli lopulta saatu päätökseen. Ravintola on avoinna jokaisena viikonpäivänä ja toimintaa pyöritetään aluksi neljän työntekijän voimin. “Panostamme lounastarjonnan ohella myös ilta- ja perhetarjontaan. Haluamme palvella asiakkaita heidän toiveidensa mukaan ja kaikki palaute on tervetullutta”, Kharel vinkkaa.

Hämeenlinnan Eläkkeensaajien Isänpäivämatineassa 12.11. Idänpään Torpalla vietettiin iloinen ja lämminhenkinen iltapäivä. Väkeä oli runsaasti paikalla sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta. Mika ja Turkka Mali Forssasta olivat saapuneet viihdyttämään yleisöä mukaansatempaavalla musiikillaan ja humoristisilla jutusteluillaan.

LC Hämeenlinna/Linnattaret järjesti yhteistyössä lionsclubien Hämeenlinna/Aulanko, Hämeenlinna/Renko ja Parola/Fredrikat sekä Hämeenlinnan Seudun Diabetesyhdistyksen ja Hämeenlinnan Sydänyhdistyksen kanssa Diabetespäivän kauppakeskus Goodmanissa 8. lokakuuta. Tapahtuma sai suuren suosion ja päivän aikana pisteellä asioi noin 550 henkeä. Suosion innoittamana Linnattaret ja yhteistyökumppanit päättivätkin järjestää vastaavan Diabetespäivän ensi vuonna maailman Diabetespäivänä 14.11.

Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset palkitsivat vuosikokouksessaan 15.11. vuoden 2018 yrittäjänaisena Anne Kallio-Lehtimäen Alusasuliike Sirosta. Palkinnon saajaa luonnehditaan yhteisölliseksi ja periaatteidensa mukaisesti toimivaksi pitkän linjan yrittäjäksi, joka on nähnyt maailman muutokset omassa toiminnassaan. Yhteistyökumppanin sanoin: ”Myymälästä löytyy erittäin kattava, yksi suomen parhaista valikoimista ja tästä saamme kiittää Annea ja koko Siron henkilökuntaa”.

Kansainvälinen talviuintikausi käynnistyi Latvian Jelgavassa. Hämeenlinnalainen Katrina Yrjö-Koskinen, 13, ui 25 metrin rintauintikisan Lielupe joen +6 asteisessa vedessä. Matkalta oli tuomisena hopeamitali. Latvian kisoihin osallistui uimareita 24 eri maasta. Katrina on harrastanut lajia yhdessä muun perheensä kanssa jo lapsesta lähtien. “Viime keväänä uimme Tallinnan MM-kisoissa 4×25 metrin rintauinnin perheviestin yhdessä isoveljen ja -siskon ja äidin kanssa, se oli tosi hauskaa”, kertoo Katrina.

Viime keskiviikkona HPK–Jyp-pelin erätauon rangaistuslaukauksissa ei jäänyt epäselvää voittajasta. HPK Kiekkonaisten maalivahti Riikka Oinonen piti nollat ja vei 5-0 voiton Selviytyjät Suomi -ohjelman voittajana tunnetun K-kauppiaan Sampo Kaulasen nenän edestä. Ottelussa oli panoksena HPK naisten vuoden 2011 Suomen mestaruuspaita. Kaulanen kyseli revanssia ensi vuodelle, mikäli Ylläksen kelit sallivat kovemman harjoittelun – nyt miehellä oli takana 1,5 vuoden tauko luistimista.

Hämeenlinnalainen Ofelia-ryhmä mukana Suomen suurimmilla harrastajateatterifestivaaleilla Työväen Näyttämöpäivillä Mikkelissä. 43. kerran järjestettävälle harrastajateatterifestivaalille haki yhteensä ennätykselliset 55 ryhmää, joista 13 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon. Ofelia-ryhmän esitys Arjen yksinäiset on näyttelijä Ria Katajan esikoisohjaus.

Menoinfo