Jutut Hämeenlinna

Ahveniston rantasauna muuttuu avoimeksi kaikille hämeenlinnalaisille

Ahveniston rantasaunan julkiset saunavuorot lähtevät käyntiin syksyn aikana.

Ahvenistonjärven rannalla sijaitsee yksi Hämeenlinnan parhaiten varjelluista salaisuuksista: Ahveniston rantasauna. Sauna on seissyt järven rannalla jo vuosikausia, mutta harva hämeenlinnalainen on kokeillut pulahtamista rantasaunan lempeistä löylyistä suoraan kirkkaaseen Ahvenistonjärveen. Rantasaunan lauteilla löylyttelee mukavasti kahdeksan henkilöä samanaikaisesti ja pukuhuoneessa tilaa on noin 15 henkilölle. Saunan sisätilat on remontoitu 2017 ja pukuhuone kalustettu uudelleen kesällä 2018. Rantasaunan omistaa Hämeenlinnan kaupunki, mutta saunavarausten hallinnointi siirtyi keväällä 2018 Ahveniston Toimintapuistolle.

Yksittäisten saunavarausten hallinnoinnissa ja laskutuksessa on aiemmin tehty paljon manuaalista työtä. Varauskalenteri on pääosin koostunut yritysten sekä yhdistysten vakiovuoroista, mutta uusien toimintatapojen sekä uuden sähköisen varauskalenterin avulla yksittäisten saunavuorojen varaaminen helpottuu. Varauskalenterin avulla maksun voi suorittaa suoraan verkossa varauksen yhteydessä ja kalenteri on aina ajan tasalla. Sähköinen varauskalenteri löytyy Ahveniston Toimintapuiston nettisivuilta osoitteesta www.ahvenisto.fi/tekeminen/sauna.

– Lähtökohtaisesti rantasaunassa ei ole henkilöstöä paikalla ja ovet avautuvat etäohjattavan sähkölukituksen kautta. Sähköinen varauskalenteri mahdollistaa saunan pyörittämisen tällä toimintamallilla ja siksi ohjaamme asiakkaamme ensisijaisesti varaaman saunavuorot verkosta, kertoo Ahveniston Toimintapuiston puistopäällikkö Siiri Ellä uudesta toimintamallista.

Yksityiset asiakkaat ovat jo löytäneet tämän kesän aikana tilaussaunavuorot ja syksyllä kokeillaan viikoittaisia julkisia saunavuoroja. Julkisten vuorojen ajankohdat vaihtelevat ja tulevan viikon vuorot päivitetään varauskalenteriin aina maanantaisin. Julkiset saunavuorot ovat sekavuoroja ja pääsyliput tulee ostaa varauskalenterin kautta etukäteen, jotta käyttöastetta voidaan kontrolloida eikä saunavuoro ruuhkaudu. Julkisen saunavuoron lipun voi käydä ostamassa myös etukäteen Ahveniston kahvilasta tai syksyn tullen uimahallin kassalta.

– Rantasauna on mahtava paikka ja pulahdus Apparan järveen suoraan löylyistä on yksi lempijutuistani! Tämän kokemuksen haluamme tarjota kaikille edullisina julkisina saunavuoroina., Ellä sanoo.

– Ainakin aluksi julkiset vuorot ovat sekavuoroja ja luotamme, että asiakkaamme käyttäytyvät kunnioittavasti toisia saunojia kohtaan. Henkilökuntaa emme saunassa voi pitää, mutta yleensä joku työntekijöistämme on alueella ja saunavuorojen käyttöä valvotaan säännöllisesti.

Menoinfo