Jutut

Alakotilat tuovat musiikkia Hattulaan

Alakotiloiden suku järjestää heinäkuussa Hattulassa musiikkijuhlan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hattulan kirkossa järjestettävä konsertti on kenraaliharjoitus Helsingin Temppeliaukion kirkossa loppukesällä pidettävään kirkkokonserttiin. Konsertin vetonaulana on Hattulassa syntynyt Timo Pekka Alakotila, joka on suomalainen muusikko, säveltäjä ja musiikinopettaja. Hän on taiteilijaprofessori viisivuotiskaudella 2012–2016.

– Kaiken kaikkiaan soittajia ja laulajia on parikymmentä ja he kokoontuvat muutaman kerran vuodessa huvikseen yhteen musisoimaan. Tätä he ovat tehneet näin useamman vuosikymmenen. Lisäksi uusi sukupolvi lisää porukkaa koko ajan. Samaa sukua kokoontuu samankokoinen ryhmä myös Keski-Pohjanmaalla. Viisi vuotta sitten tällainen vastaava tapahtuma oli minun luonani ja täytti Mierolan sillan pielessä olevan rannan kuudeksi tunniksi ihanalla musiikilla. Sama tapahtuu nyt. Uutta on vain tämä kirkkokonserttiin, joka on ensimmäisen kertaa. Joitakin äänitteitä on ilmestynyt, konserttia järjestävä Mirja Rantakangas sanoo.

Kirkkokonsertissa on mukana kahdeksan henkilöä.

– Jatkamme rannassa koko illan ja musiikkimuodot vaihtelevat, jopa operettisävelmiä saatetaan kuulla.

Alakotila on tehnyt runsaasti levytyksiä tuottajan, säveltäjän, sovittajan ja muusikon ominaisuudessa. JPP-yhtyeen kanssa hän on tehnyt 12 levyä vuosina 1986–2014 ja Maria Kalaniemen kanssa seitsemän levyä vuosina 1990–2014. Hän on levyttänyt myös Trokan, Tango-orkesteri Unton, Karen Tweedin, Nordik Treen, Johanna Juholan, T for Threen, Luna Novan ja Terhi Puronahon kanssa. Vuonna 1996 Alakotila sai yhdessä Maria Kalaniemen ja Aldargaz-yhtyeen kanssa Nuoren taiteen Suomi -palkinnon. Valtion viisivuotisen taiteilija-apurahan hän on saanut vuosina 2000, 2006 ja 2011 sekä platinalevyn Kyllä tukkipoika tunnetaan -levystä.

Kirkkokonsertti on Hattulan kirkossa 8.7. klo 15. Jatkot ovat suvun kesken.

Asiasanat

Menoinfo