Jutut Hämeenlinna

Ämy tarvitsee talkoolaisia, jotta Suomen vanhin ilmaisfestivaali voi jatkua – Oletko sinä mukana?

Kari Peitsamo on kiinnitetty myös ensi kesän Ämyyn, jos se vain järjestetään.

Ensi kesänä Ämy täyttää 45 vuotta, jos se järjestetään.

Yhdistyksen seuraava, kaikille avoin, kokous antaa suuntaviivaa, miltä Ämyn tulevaisuus näyttää. Tapahtuman takana oleva ydinporukka on nimittäin käynyt vähiin ja juuri sen takia tapahtuma jäi viime vuonna järjestämättä.

– Monelle se tuli yllätyksenä, vaikka olemme kyselleet uusia tekijöitä ainakin viisi vuotta, Ämy ry:n puheenjohtaja Teemu Vilmunen toteaa.

Käytännössä tapahtumaa rakentaa neljä aktiivia. Jos lisäkäsiä ei heru, ratkaisee se ainakin sen, että Ämy jää myös ensi vuonna pitämättä.

 

Mikä tässä mättää, ettei vapaaehtoisia löydy?

– Tapahtumaviikonloppu ei ole ongelma, vaan kaikki ennen sitä tapahtuva. Ennen tapahtumaa on hankittava rahoitus ja bändit, haettava kaupungin tuki ja sponsorit, tuotettava julisteet ja käsiohjelmat sekä hoidettava erilaiset lupa-asiat kuntoon. Siinä on vähän liikaa hommaa neljälle ihmiselle, jotka käyvät töissä.

 

Millä summalla tapahtuma saadaan koottua?

– Laskennallinen budjetti on noin 22 000 euroa, josta bändeille, järjestyksenvalvojille ja pa-kaluston vuokraukseen on varattu noin puolet.

 

Mitä vapaaehtoisilta vaaditaan?

– Se voi olla kaikkea nettisivujen päivityksestä rahanhankintaan eli esimerkiksi teatterin narikassa toimimiseen, josta olemme talkootyönä keränneet rahaa tapahtumaa varten. Se voi olla myös valokuvaamista tai tapahtuma julisteen tekemistä.

 

Onko ensi kesäksi mitään valmiina?

– Alusta asti mukana ollut Kari Peitsamo on kiinnitetty. Käytännössä hän on mukana aina. Todennäköisesti saamme raunioille väkeä tanssittamaan myös Salamari Soundsystemin.

 

Pidetäänkö edelleen kiinni tapahtuman maksuttomuudesta?

– Yleisölle se ei ole ikinä maksanut mitään, eikä tule maksamaankaan. Jos joku haluaa tehdä tapahtumasta erinäköisen, niin tervetuloa järjestämään. Me annamme kaiken tukemme, Vilmunen lupaa.

 

Ämy ry kokoontuu Kumppanuustalossa torstaina 22.11. kello 18 suunnittelemaan ensi vuoden tapahtumaa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Menoinfo