Jutut

Ballerinasta vakoojaksi

Red SparrowOhjaaja Francis LawrenceRooleissa Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Matthias Schoenarts, Ciarán Hinds, Charklotte Rampling

 

Red Sparrow perustuu entisen CIA-agentin Jason Matthewsin vuonna 2013 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan. Elokuva avaa mielenkiintoisen maailman, josta on aiemmin vain kuullut. Todellisen maailman tapahtumista ja valtioiden välisestä näkymättömästä sodasta on tehty vetävää viihdettä. Sitä kannattelee entinen Bolshoi-teatterin ballerina Dominika Jegorova (Jennifer Lawrence).

Kun Dominika joutuu loukkaantumisen vuoksi jättämään uransa, setä houkuttelee hänet tiedustelutehtäviin. Hänestä koulutetaan vakoojakoulussa varpunen, viettelijä. Yhdysvaltalaisagentti Nate Nash (Joel Edgerton) yrittää puolestaan korjata kontaktinsa Venäjän hallintoon soluttautuneeseen myyrään. Elokuva on täynnä juonittelua, henkistä väkivaltaa ja viettelyä, ampumista ja tappelua.

Jennifer Lawrence tekee erinomaisen roolin venäläisenä seksiagenttina. Lisäjännitteen tuo se, että hän suhtautuu työhönsä vastentahtoisesti ja haluaa siitä eroon. Myös elokuvan kylmät miljööt ovat tehokkaita. Moskova, Budapest, Wien ja Lontoo toimivat taustoina.

 

* * * *

 

Asiasanat

Menoinfo