Jutut Hämeenlinna

Brejcak on kova työntekijä

Jan Brejcak haluaa olla vahva luu HPK:n puolustuksessa.

HPK:n tuorein vahvistus, slovakialainen puolustaja Jan Brejcak, 29, saapui Hämeenlinnaan maanantaina. Ennen sopimuksensa tekoa hän kertoo ottaneensa Kerhossa pelaavalta maanmieheltään selvää seurasta ja vähän kaupungistakin.

– Soitin Filipille (Krivosikille), ja hän sanoi, että HPK:ssa kaikki on hyvää, valmentaja on erittäin ammattimainen ja joukkue on nuori mutta täynnä hyviä pelaajia.

Brejcak sanoo olevansa onnellinen, että hän on nyt Hämeenlinnassa. Hänelle on kuitenkin tärkeää se, että joukkueessa on toinen slovakialainen, sillä hän tunnustaa puhuvansa hieman huonoa englantia.

– Tapaan Filipin nyt ensimmäistä kertaa. Menemme ehkä syömään ja tutustumaan kaupunkiin, hän suunnitteli tuloiltanaan.

Brejcakin vaimo ja reilu puolitoistavuotias tytär jäivät vielä toistaiseksi Slovakiaan, mutta isä arvelee saavansa perheensä noin kuukauden päästä Hämeenlinnaan.

Tulevalla kaudella Brejcak sanoo haluavansa auttaa joukkuetta joka ainoassa pelissä. Hän ei pidä häviämisestä, ja hän on kuuluisa kovasta työnteostaan sekä otteluissa että harjoituksissa.

– Haluan voittaa jokaisen pelin. Nyt ensin harjoittelen ja keskustelen valmentajan kanssa, miten HPK:ssa toimitaan. Roolini on pelata simppelisti ja kovaa ja auttaa joukkuekavereita jäällä.

Uransa aikana Brejcak on pelannut muun muassa KHL:ää HC Slovan Bratislavassa ja MM-kisoja Slovakian maajoukkueessa. Viime kauden hän pelasi kotimaansa pääsarjassa HC Banska Bystricassa.

Menoinfo