Jutut

Elokuvissa: “Mä haluan lähteä sun kanssa”

Sofi Oksasen romaanin perustuvan elokuvan päärooleissa nähdään Maria Ylipää, Roosa Söderholm ja Nelly Kärkkäinen. Kuva: Sanna Vanninen / Oktober Oy

Baby Jane

Ohjaus Katja Gauriloff

Rooleissa Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen, Lauri Tilkanen

 

Baby Jane (2005) on Sofi Oksasen toinen romaani, josta aiemmin dokumentteja tehnyt Katja Gauriloff on ohjannut ensimmäisen pitkän elokuvansa. Kirja on intensiivinen tuhoutuvan parisuhteen suhteen kuvaus, kamarinäytelmä, joka tapahtuu etupäässä neljän seinän sisällä. Sitä on myöskin elokuva.

Nuori Jonna (Roosa Söderholm) muuttaa Helsinkiin ja tapaa heti öisten bileiden kuningattaren Pikin (Maria Ylipää). Piki pelastaa Jonnan raiskaajan kynsistä. Piki sitoo Jonnan ja on kiihkeä ja dramaattinen. Piki myös kamppailee mielenterveytensä kanssa, eikä uskalla mennä päiväsaikaan ulos. Pikin entinen tyttöystävä Bossa (Nelly Kärkkäinen) on kolmas pyörä, joka hoitaa Pikin arjen.

Jonna jättää tuhoavan suhteen, mutta ei osaa oikein elää tavallista elämää, Piki vetää puoleensa. Baby Jane kuvaa pohjimmiltaan epävarmoja ja epätoivoisia ihmisiä, joiden ei pitäisi olla yhdessä, sillä he tekevät toisensa vain onnettomiksi. Yksinkään he eivät pysty olemaan. Elokuvan visuaalisuus toimii ja Roosa Söderholm, Maria Ylipää ja Nelly Kärkkäinen tekevät hienot roolisuoritukset.

* * *

Menoinfo