Jutut Hämeenlinna

Opiskelijat ideoivat kuntosalikävijöille liikunnallisen lastenhoitopalvelun – Vanhemmat ja lapset liikkeelle yhtä aikaa

Emmi Aspholm (vas.) ja Ida Hakala hyödyntävät kuntosalin välineistöä myös lasten liikuttamisessa. Kuva: Heli Karttunen

LeikkiParkkis on muutakin kuin pelkkä lastenhoitopalvelu. Liikunnallista lastenhoitotoimintaa on ollut tarjolla Boxinboxissa sekä Tanssi- ja Liikuntakeskuksen tiloissa Aulangontiellä 29. marraskuuta lähtien.

– Tätä voi pitää edullisena liikuntamahdollisuutena lapsille, ei pelkkänä lastenhoitopaikkana, sanovat Ammattiopisto Tavastian opiskelijat Emmi Aspholm ja Ida Hakala, jotka ideoivat palvelun yhdessä Sanna Tschernovin kanssa osana kolmannen lukuvuoden opintojaan.

Yrityksen ideointi ja toteutus on osa heidän liiketoiminnan perustutkintoaan sekä myös Nuori yrittäjyys -projektia. Opiskelijat kokeilivat toimintamallia kauppakeskus Goodmanissa jo lokakuussa, josta idea jalostui nykyiseen muotoonsa.

– Tosi monessa paikassa on lasten leikkipaikka ja saimme idean liikunnallisesta palvelusta, jota niihin voisi tarjota, Hakala kertoo.

Kun opiskelijat ottivat yhteyttä eri liikuntapaikkoihin, Boxinboxista vastattiin lähes saman tien.

– Toistaiseksi palvelun kysyntä on ollut aika vähäistä, mutta aiomme tarjota toimintaa muuallekin, kuten juuri kauppakeskuksiin, Hakala jatkaa.

 

Leikinomaisen liikunnan lisäksi puuhaa on myös niille, jotka eivät liikkumisesta innostu.

– Pyrimme liikuntapainotteisuuteen, teemme temppuratoja ja leikitämme lapsia. Ketään ei tietenkään pakoteta liikkumaan, mutta ajatus on, ettei täällä vain istuta, Aspholm avaa.

Maksullinen hoitopalvelu on suunnattu kaksivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.

– Meillä ei ole arvonlisäveroa, mutta muuten toimimme periaatteessa kuin oikeassa yrityksessä. Palvelua voivat hyödyntää muutkin kuin kuntosalikävijät tai tanssiharrastajat. Lapsen voi tuoda hoitoon vaikka kauppareissun ajaksi, Aspholm valaisee.

Vaikka Nuori yrittäjyys -projekti jatkuu toukokuun loppuun, on Leikkiparkkis-toiminta tarkoitus päättää helmi-maaliskuun vaihteeseen.

– Tästä voisi periaatteessa jatkaa vaikka omaksi yritykseksi, Hakala kiteyttää.

 

Boxinboxin yrittäjälle Juuso Aholle tyttöjen idea tuli kuin tilauksesta.

– Olimme jo viime talvena miettinyt vanhempi-lapsi -treenien tarjoamista. Meillä on paljon asiakkaita, jotka vievät ensin lapset hoitoon ja tulevat sitten treenaamaan. Moni myös tuo lapsen mukanaan salille odottamaan. Mielestäni siinä on ristiriita, että aikuiset tulevat tänne liikkumaan, mutta lapset istuvat penkillä iPadit käsissä, hän luonnehtii.

LeikkiParkkiksen ideana on, että aikuiset ja lapset saadaan liikkeelle samaan aikaan.

– Tämä on loistava mahdollisuus, jossa voimme hyödyntää myös tanssisalin tiloja ja pystymme tarjoamaan molemmille palvelua saman katon alla. Lapset voivat liikkua omassa tilassaan, mutta ovat kuitenkin lähellä ja toimintaa on tarjolla ihan pienillekin lapsille.

Kokeilulla saadaan saman tien kartoitettua, onko palvelulle oikeasti kysyntää.

– Haluan aktivoida asiakkaita. Haasteena on optimoida palvelun aikataulut vastaamaan tarvetta. Itse olen miettinyt jopa toisen tanssisalin kokoaikaista vuokraamista, ja sitä tavoitetta kohden tämä on toimiva askel.

Leikkiparkkis NY

LeikkiParkkis NY on osa Nuori Yrittäjyys -ohjelmaa, joita toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on suomalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia ohjelmia 7–25-vuotiaille nuorille. Järjestö on osa kansainvälistä JA-YE (Junior Achievement – Young Enterprise) -verkostoa.

Tiedustelut: leikkiparkkis@gmail.com. Lisätietoa löytyy Instagramista ja Facebookista nimellä LeikkiParkkis Ny, sekä netistä osoitteesta https://leikkiparkkis.blogspot.com/.

Menoinfo