Jutut Hämeenlinna

Ensimmäinen Wauviikko on tulossa

ARXin tuottaman tapahtumaviikon ajatuksena on tarjota helposti lähestyttäviä taide-elämyksiä erityisesti vauva- ja lapsiperheille.

Lapsen oikeuksien viikolla 17.-25. marraskuuta järjestettävä kulttuuripainotteinen viikko tarjoaa kiinnostavia ja inspiroivia kohtaamisia, työpajoja sekä elämyksiä Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kulttuurikohteissa. Lapsiperheet tapaavat toisensa taiteen ja elämysten äärellä sekä jakavat yhdessä hienoja ja muistorikkaita hetkiä.

 

Wauviikolla on tarjolla musiikkia, kuvataidetta, historiaa, työpajoja, lukuhetkiä sekä tapahtumia. Maanantaina on mukavaa körötellä Hämeenlinnan kirjastoon vauvan kanssa, sillä esillä on laaja kattaus vauvaperheille sopivia kirjoja sekä vinkkejä lukemiseen.

Wauviikolla myös museoon meneminen kannattaa. Lapsiperheet pääsevät Hämeen linnaan ja Parolan panssarimuseoon ilmaiseksi lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta., Keskiviikkona Hämeenlinnan Taidemuseo tarjoaa lapsiperheille suunnatut näyttelyopastukset sekä työpajat rakastetun kuvittajan Rudolf Koivun näyttelyyn. Sibeliuksen syntymäkoti avaa ovensa lapsiperheille perjantaina jo kello kymmenen, ja siellä on nonstop-työpaja klo 12 saakka.

 

Museo Militariassa on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille maanantaista sunnuntaihin ja galleria RaamiDaamit tarjoaa vauva- ja lapsiystävällistä palvelua pitkin viikkoa, ja esillä on myös pienempiä varmasti kiinnostava Ulla Kauhasen näyttely. ARX -talolla on ohjelmaa maanantaista torstaihin. Luvassa on muun muassa musisointia Sibelius-opiston opettajien ohjauksessa sekä Viiru muuttaa -satu näyttelijä Henna-Mari Alitalon lukemana sekä vinkkejä lapsen kantamiseen.

Koko viikon tarjonta on ihastuttavan runsas ja monipuolinen! Koe, ylläty, ihastu sekä kerää elämyksiä ja ole osa Wauviikkoa!

Wauviikko 17.-25.11. Hämeenlinnan seudulla.

 

Mikä?

Wauviikko on Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin tuottama tapahtumaviikko, jonka on ideoinut ja koordinoinut ARXin taidekasvattaja Jenni Perttu.

Wauviikossa ovat ARXin lisäksi mukana Hämeenlinnan kirjasto, Hattulan kirjasto, Aimokoulu, Sibelius-opisto, Hämeen linna, Hämeenlinnan Taidemuseo, Hämeenlinnan Teatteri, Miniteatteri, Janakkalan kulttuuripalvelut, RaamiDaamit, Parolan panssarimuseo, Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Museo Militaria.

Ohjelma osoitteessa www.hameenlinna.fi/wauviikko

 

Menoinfo