Jutut

Fortum laajentaa sähköautojen latausverkostoaan

Fortum laajentaa sähköautojen latausverkostoa, myös Hämeenlinnan seudulla on latausmahdollisuuksia. Viime vuoden aikana sähköautojen latausverkosto kasvoi Suomessa merkittävästi.

– Täyssähkö- ja hybridiautojen myynnin ennakoidaan tulevaisuudessa kasvavan selvästi. Verkoston laajentaminen on sähköautoilun mahdollistamista ja varautumista tulevaisuuteen, Fortumin Charge & Drive ¬liiketoiminnasta Suomessa vastaava Tero Era sanoo.

Fortum kaksinkertaisti viime vuonna latureidensa määrän.

– Latureiden määrä nousi noin 80:stä 200 laturiin viime vuoden aikana. Kun jokaisessa laturissa on yleensä kaksi latauspistettä, nousi latauspisteiden määrä noin 400:aan.

Latauspisteistä 50 on pääasiassa maanteiden varsille hyvien taukopaikkojen yhteyteen asennettuja pikalatauspisteitä. Niitäkin asennettiin viime vuonna parikymmentä lisää.

Noin 20–30 minuutin latauksella noin 80 prosenttia akusta latautuu, jolla täyssähköauto kulkee autosta riippuen reilut 100 kilometriä.

Pikalatauspisteet ovat tarkoitetut pääasiassa täyssähköautoille.

Maanteiden varsille, muun muassa ABC-asemien yhteyteen tuodut pikalatauspisteet mahdollistavat täyssähköautoille entistä pitemmät ajomatkat. Pisteestä saa ladattua 50 kilowatin tasavirtalatauksen.

– Hämeenlinnassa Tiiriön ABC-aseman latauspiste on hyvin suosittu, sanoo Era.

Lisäksi Fortum on yhteistyössä OP Ryhmän kanssa asentanut Osuuspankin konttoreiden yhteyteen 50 paikallista latauspistettä, jotka ovat kaikkien sähköautoilijoiden käytettävissä. Hämeenlinnan keskustan konttorin yhteyteen on latauspiste tulossa.

– Kevään mittaan on tarkoitus asentaa useampia kymmeniä latauspisteitä lisää.

Osuuspankkien yhteydessä olevien latauspisteiden teho on 22 kilowattia.

– Ne soveltuvat hyvin muutaman tunnin lataukseen. Tärkeää on luoda verkosto eri tarpeita silmälläpitäen. Kaupungissa muutaman tunnin asioinnin aikana autokin tulee pitkälti ladatuksi.

– Joitakin hybridimalleja voidaan ladata pikalatauksella, mutta hybridien kohdalla pikalataus ei ole niin tarpeen. Autohan liikkuu jollakin toisella energialla, kun lataus loppuu. Keskinopeat laturit esimerkiksi Osuuspankin yhteydessä sen sijaan soveltuvat niin täyssähkö- kuin hybridiautoillekin.

Artikkeleita

elokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031