Jutut

Frisbeegolf-rata kaikkien käyttöön

Renkoon nelisen vuotta sitten muuttanut Jouni Sederholm huomasi heti kohta kylällä liikkuessaan, että nuorilla ei oikein ole tekemistä. Hän päätti kantaa kortensa kekoon asian hyväksi ja antaa heille edes yhden harrastusmahdollisuuden. Hän rakensi kesällä omin voimin koulun urheilukentän reunalle frisbeegolf-radan.

– Mietin, miten voisin olla auttamassa nuoria. Otin lapion mukaan ja kaivoin korille paikan. Kaikki kävi lopulta kuin Stömsössä, ja nyt tämä DiscGolfRange-harjoittelupaikka on ensimmäinen laatuaan Suomessa, hän kertoo iloisena.

Linnan Infran miehiltä Sederholm sai luvan käyttää heittopaikkojen alustoiksi vanhoja pesäpallokentän mattoja. Hiekkaa rataan meni muutama kottikärryllinen, ja kärryt hän sai lainaksi ystävälliseltä kyläläiseltä.

Golfopettajana ja entisenä frisbeegolfin harrastajana Sederholm haluaa, että kenenkään ei tarvitsisi lopettaa harrastustaan ainakaan sen takia, että ei pääsisi lajitaidoissaan eteenpäin. Hän on valmis auttamaan kaikkia kehittymään, kunhan vain sitä häneltä pyydetään.

– Kaikki ovat treeneihin tervetulleita. Täällä on kiekotkin valmiina. Olisi mukavaa, jos isät ja äiditkin tulisivat lastensa kanssa ulkoilemaan ja viettämään yhdessä aikaa, hän toivoo.

Sederholmin haaveena on, että radasta otettaisiin mallia muuallakin Suomessa. Jo pienin kustannuksin saadaan paljon aikaan, ja Suomessa riittää kouluja, joiden kulmille rata voitaisiin hyvin rakentaa.

– Hyvät asiat pitäisi laittaa kiertämään. Itse saan elämäniloa toisten onnistumisista ja eteenpäin menosta, se on minun polttoaineeni, hän sanoo.

Tulevaisuudessa Sederholm kertoo voivansa perustaa vaikka frisbeegolf-koulun Rengon koululle. Sitä on häneltä jo kyseltykin.

Sederholm on tuttu monille ihmisille ympäri Suomea lukuisista youtube-videoistaan, jotka opastavat golfiin ja frisbeegolfiin ja antavat ohjeita muuhunkin elämään. Hänen esityksillään on ollut satojatuhansia katsojia. Tämäkin haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Jounin youtube-kanavalta.

– Puhun videoille arjesta ja itsensä löytämisestä. Toivon, ettei olisi kiusaamista. Kissakin valitsee sen, jonka kanssa on hyvä olla, ja muut se antaa olla rauhassa, hän muistuttaa.

Katso päiväkohtaisia uutisia

tammikuu 2019
ma ti ke to pe la su
« joulu    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031