Jutut

Hämeentieltä ei ole hinkua keskustaan

Kaupunkikuvallisestikin arvokkaaksi määritellyllä Hämeentiellä seisoo useita 1940- ja 1950-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Niiden kivijalkamyymälöissä on mukavasti yritystoimintaa joihinkin ydinkeskustan katuihin verrattuna, vaikka paikalla pitkään olleet antikvariaatit ovatkin lähteneet.

Parturi-kampaamo Moment on toiminut Hämeentiellä viitisen vuotta.

– Pidän liikepaikkaa oikein hyvänä, mitään valittamista ei ole, yrittäjä Annu Ollila sanoo.

– Rautatieasema on ihan lähellä, kaupungin ytimeen on 10 minuutin kävelymatka ja asiakkaiden autoille on kiekkopaikkoja.

Momentissa käy muiden muassa Hämeenlinnassa töissä käyviä asiakkaita, jotka poikkeavat tukanleikkuussa ennen kuin hyppäävät kotiin vievään junaan. Samalla tavalla muista kaupungeista tänne palaavat työmatkalaiset ovat löytäneet yrityksen.

Asemanrannan rakennushankkeen vaikutukset tulevaisuuteen eivät juurikaan olleet Ollilan mielessä.

– Minulla ei ole sen suhteen mitään odotuksia. Töitä on tällä hetkellä niin paljon, etten enempää ehtisi ottaakaan.

Hämeentien alkupäästä löytyy IT-Palvelu Oy Finland, jonka toimialaan kuuluvat tietokoneiden huolto ja myynti sekä postitusaineistojen välityspalvelut.

– Toivotaan, että Asemanranta tuo lisää asiakkaita, vaikka liikkeemme sijainti ei ole meille ihan keskeisin asia. Teemme kuitenkin huoltokäyntejä ympäri maakuntaa, myyntiä ja markkinointia hoiteleva Heikki Iso-Pietilä tuumaa.

– Se on huomattu, että lähellä asuva senioriväestö huollattaa meillä paljon tietokoneitaan ja toisaalta asiakkaat kyllä tykkäävät, kun yrityksellä on joku fyysinen paikka, jonne voi tulla käymään.

Ydinkeskustaa edullisemmilla vuokrilla on suuri vaikutus siihen, miksi yritys on nykyisessä paikassaan.

– Ainakin silloin, kun liiketilaa aikoinaan etsittiin, ero oli todella huomattava, myyntisihteeri Satu Jauhiainen muistelee.

– Hyvä on ollut täällä olla. Sitä kylläkin ihmettelen, miksi Hämeentien kulman jalkakäytävä vedetään lähes joka kesä auki. Remontti on tähänkin taloon tulossa, joten jossain vaiheessa rakennus kelmutetaan.

Kuulosirpakan osoite on Hämeentie 2, mutta liikkeen sisäänkäynti on reippaasti kulman takana Viipurintien puolella.

– Asiasta koituu välillä sekaannuksia ja ihmiset eksyvät harhailemaan rappukäytäviin, yrittäjä Sirkku-Marja Väätäinen pahoittelee.

– Muuten olemme kuitenkin näkyvällä paikalla, jonne on helppo tulla. Tämä mielenkiintoinen ja historiallinen vanha talo, jossa on ollut vuosien varrella useita yrittäjiä. Olemme ensimmäinen tämän alan katutasossa Hämeenlinnassa.

Kuulosirpakka Oy tekee kuulotutkimuksia sekä myy kuulokojeita ja niiden tarvikkeita. Liike tulee helposti tutuksi, sillä se on kaupungin vilkasliikenteisimmän väylän varrella.

– Torin laidalla voisi olla vielä parempi paikka, mutta siellä on vuokrataso sellainen, että yrittäjät karkotetaan, taloushallintovastaava Esa Väätäinen pohtii.

– Tässä sijainnissa hyvää ovat esimerkiksi rautatieaseman, terveyskeskuksen ja Mehiläisen läheisyys sekä bussiyhteydet. Kuvittelisin, että tulevaisuudessa Asemanrantaan muuttaa pääkaupunkiseudulta eläkeläisiä, joilla saattaa olla tarvetta meidän tarjoamillemme palveluille.

Hius ja hoito KeiniS on saanut nimensä Keinusaaresta. Parturi-kampaamon yrittäjällä ei ole mitään hinkua ydinkeskustan liikepaikoille.

– Tämän kadun varrella asuu ihania ihmisiä, liikennettä on mukavasti ja parkkipaikkoja löytyy, Seija Aalto kertoo

– Liike oli ensin Hätilässä ja myöhemmin kokeiltiin tuolla sillan toisella puolella, mutta siellä on meidän alamme yrittäjiä ihan tarpeeksi. Sitten tultiin tähän ja on tykätty. Katutasossa on hyvä olla, sillä tänne pääsee helposti rollaattorilla tai pyörätuolilla. Bussipysäkkikin on ihan kohdalla.

Asiasanat

Menoinfo