Jutut

Hattulan terveysaseman rakennushanke etenee

Hattulan kunta käynnistää uuden terveysaseman rakennushankkeen entisen kunnanviraston alueelle. Kunta vuokraa entisen kunnanviraston pihapiiristä kiinteistöyhtiölle maapohjan rakennuksen sijoituspaikaksi. Vuokrattavan maapohjan suuruus ja rajaus tarkentuu myöhemmin vuokrasopimuksen hyväksymisen yhteydessä. Parolan uusi terveysasemarakennus rakennetaan Hattula-Kiinteistöt Oy:n taseeseen.

Hattulan kunnanvaltuusto siunasi hankkeen keskiviikon kokouksessa tiukan äänestyksen jälkeen äänin 19–16.

 

Rakentamista sinänsä ja maa-alueen vuokraamista Hattula-Kiinteistöt Oy:lle ei vastustettu, mutta rakentamisen ajankohta keskellä sote-uudistuksen mylläkkää ja markkinaoikeuden ratkaisun puuttumista terveyspalvelujen kilpailuttamisesta synnytti Matti Hämäläisen esityksen, jonka mukaan hankesuunnitelmasta, tilaohjelmasta ja kustannusarviosta ei vielä päätettäisi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja valtuutettu Matti Puotila (kok.) painotti kunnan itsenäistä päätäntävaltaa nykyisessä tilanteessa. Hän epäili, että päätökset voidaan myöhemmin tehdä jossakin muualla.

Kunnanhallituksen esityksen takana pysyivät kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton valtuutetut. Hämäläisen ehdotusta kannattivat kaikki demarit ja perussuomalaiset sekä osa keskustan ja kristillisdemokraattien valtuutetuista.

 

Menoinfo