Jutut

Hämptonissa puhutaan, että Sairiossa ihmetellään hirsitalon purkua

Harjukatu puutalon purkaminen on herättänyt keskustelua. Alue ei ole rakennuskiellossa, vaikka kaupunkirakennelautakunta niin ehti päättääkin. Kuvakaappaus Facebookista.

Viime viikolla Facebookissa keskusteltiin Deto-Rakennuksen sivuilla olevasta ilmoituksesta, jossa rakennusliike kertoo luovuttavansa täysin ilmaisen hirsitalon nopeimmalle noutajalle. Talon voi siis käydä purkamassa ja viedä mennessään ensimmäinen ehtijä, ja rakennusliike huolehtii purkujätteiden jatkokäsittelystä. Kookas puutalo sijaitsee Sairion kaupunginosassa Harjukadulla ja sen tilalle ollaan ilmeisesti suunnittelemassa rivitaloja. Kaupunkikuvasta huolissaan olevat kansalaiset ovat purkamisesta pahoilla mielin ja moni on kysynyt, eikö Sairion alue olekaan kaavan suojaama. Asia on ollut tapetilla parisen viikkoa. Hämeen Sanomat uutisoi 12. syyskuuta, että Kaupunkirakennelautakunnan tekemässä päätöksessä kyseisen alueen rakennuskiellosta oli tehty menettelytapavirhe. Hämeenlinnan hallinto-oikeus tekikin välipäätöksen, jonka mukaan rakennuskieltoa ei saa panna täytäntöön. Sairiosta on nyt valmisteilla asemakaava, jonka tavoite on taata alueen yhtenäisen ilmeen säilyminen.

 

Turenki Recordsia johtavan Topi Salmen Facebook-sivulla vilahti mustavalkoinen kuva, jossa levypomo ja sanoittaja istuu hevoskyydissä ja menneeseen maailmaan viittaavissa asusteissa sekä synkissä tunnelmissa. Nopea kysely paljasti, että Salmi teki pienen avustajakeikan Lauri Maijalan tv-sarjassa Aktivistit. Kolmen jakson mittainen sarja perustuu todellisiin tapahtumiin. Se kuvaa rajujen muutosten aikaa, vuosia 1899-1906, jolloin itsenäinen Suomi sai alkunsa.

 

Loppuviikon puheenaiheita kaupunkilaisten some-kommenteissa on ollut Eppu Normaali -yhtyeen Pantse Syrjän oikeudenkäynti. Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että kitaristille ja pääsääntöisesti menestysbändin sävellyksistä vastanneelle Syrjälle luettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyte pahoinpitelystä. Oikeusjutun asianomistajana on Syrjän entinen vaimo, Hämeenlinnan Teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo. Yli 20 vuotta kestänyt liitto päättyi Sinisalon hakemaan avioeroon vuonna 2017.

Menoinfo