Jutut

HJS:llä on pallo hallussa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura aloittaa ensimmäisen kautensa Kakkosessa täynnä intoa ja uskoa sarjapaikan säilyttämiseen.

HJS:n valmentaja Lauri Hakasen mukaan kahdessa vuodessa on tehty iso pohjatyö, kun HJS on noussut yhden sarjaportaan joka vuosi.

– Nyt seuran ja valmennuksen tavoitteena on jatko Kakkosessa eli sarjapaikan säilyttäminen. Lohkon 12 joukkueesta kolme tipahtaa Kolmoseen eli kyseessä on raaka sarja. Pisteitä on kerättävä hyvä määrä, että kauden lopussa on viivan yläpuolella.

– Kun aloitimme Nelosessa, meidän haavekuvana oli se, että kaiken mennessä nappiin olemme kahdessa vuodessa Kakkosessa. Kaikki on mennyt vision mukaan kovimmalla mahdollisella suorituksella. Sen eteen on tehty valtava määrä töitä. Visiot eivät sinällään tuo yhtään mitään. Pelaajat ovat olleet sitoutuneita. Olemme löytäneet kilpailukykyisen ja riittävän ison ryhmän, Hakanen tuumaa.

 

Härmän luopuminen Kolmosen paikasta auttoi HJS:n tämän kauden ryhmän rakentamista.

– Melkein kaikki ovat Hämeenlinnan futiksen kasvatteja ja kaikki asuvat Hämeenlinnassa. Vain muutama B-juniori asuu Toijalassa. On todellakin kotikaupungin joukkue.

– Meillä on ihanteellinen parinkymmenen aikuispelaajan, sitoutunut ryhmä. Lisäksi on viiden B-juniorin porukka, joka on tuonut harjoitusvahvuutta, kilpailua ja jatkuvuutta. Kokenutta kaartia ja nuoria, nälkäisiä haastajia, Hakanen sanoo.

Markus Joenmäki, Jere Suomalainen ja Ville Kalervo kuuluvat tuttuun kokeneeseen kaartiin. Myös Mikko Kalervo on mukana, mutta toipilaana.

– Toiveissa on, että Mikko pelaa tällä kaudella. Hän on kärsinyt pidempään viime kauden vaivoista.

– B-junnuista Lauri Kesti ja Lasse Kivinen ovat lähimpänä pelipaikkaa. He pelasivat eniten junnuista harjoituspeleissä. He ovat osuneet paikoille, mistä miehiä on puuttunut ja ovat onnistuneet hyvin.

Hakanen uskoo, että Hakasta tullut 20 vuotta tänä vuonna täyttävä Paavo Ahola ottaa nostetta omalle uralleen topparina.

– Ahola on lunastanut vastuuta hyvin harjoituspeleissä.

HJS pelasi kymmenen harjoituspeliä, joista se voitti kaksi, pelasi viisi tasapeliä ja hävisi kolme.

– Se oli hyvä kattaus harjoituspelejä. Muutama matsi jouduttiin perumaan. Tulosten takaa halutaan poimia muitakin asioita. Viimeiset kolme peliä pelasimme hyvin joukkueena.

 

HJS pelaa kaksi ensimmäistä sarjamatsia kotikentällä Pullerilla.

– Kiva aloittaa kotona, mutta ehkä vähän liian kotipainotteinen ohjelma meillä alussa on. Jossain vaiheessa on paljon vieraspelejä. Meille evakossa Pullerilla pelaaminen ei ole optimaalinen tilanne. Voi olla, että pelaamme viisi peliä Pullerilla ennen kuin pääsemme Kaurialaan.

Hakanen otaksuu, että Grankulla IFK, SalPa ja MuSa kuuluvat sarjan kärkitrioon.

HJS on Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen yhteistyöseura, jolloin Ilveksen juniori-ikäisiä pelaajia voi liikutella. HJS:n farmijoukkue on Kolmosessa pelaava Janakkalan Pallo.

Hakasen aisaparina valmennuksessa on kokenut Teuvo Palkki ja maalivahtivalmennuksesta vastaava Erkka Heinä.

– Olen tyytyväinen taustaryhmästä. Se on tälle sarjatasolle oikein kilpailukykyinen, Hakanen sanoo.

31-vuotias Hakanen kuuluu yhä myös HJS:n pelaajalistaan. Hän on pelannut Ykköstä ja Kakkosta pääkaupunkiseudulla mm. Klubi-04:ssa, PK-35:ssa, FC Espoossa ja Lohjan Pallossa.

Hakanen muutti Hämeenlinnaan 2012 ja pelasi kolme vuotta FC Hämeenlinnassa.

– Minulla on nyt neljäs kausi valmentajana. Olin Hakan A-nuorten valmentaja 2015. Nyt on kolmas kausi HJS:n peräsimessä, Hakanen sanoo.

HJS kohtaa Kaarinan Pojat lauantaina 5. toukokuuta klo 17 Pullerilla.

 

Asiasanat

Menoinfo