Jutut Hämeenlinna

HJS:n kopissa oli hiljaista

HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen mielestä joukkueelta puuttui tasaisuutta pelien sisällä ja pelien välillä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura teki ns. ”ranskalaisen visiitin” eli pikavierailun jalkapalloilun Kakkosessa, sillä lauantaina kärsitty 0–2- tappio FC Jazzille varmisti kaupungin lippulaivan tipahtamisen sarjaporrasta alemmaksi Kolmoseen.

Miten iso on harmitus, HJS:n valmentaja Lauri Hakanen?

– Tottakai minua ja pelaajia harmittaa. Se näkyi pelin jälkeen, sillä niin hiljaista koppia ei ollut aiemmin. Pettymys on iso, vaikka se ei muuta mitään isossa kuvassa.

– Lopputulema ei ollut se, mitä toivoimme. Se on silti pystyttävä käsittelemään ja hyväksymään, Hakanen arvioi.

HJS oli tarvinnut voiton, koska samaan aikaan toisaalla FC Kiffen voitti BK–46:n 3–2.

– Toisella jaksolla selvisi, mitä muualla tapahtuu. Pääpaino oli siinä, että hoidamme oman homman. Harmittaa, ettemme saaneet tässä pelissä parasta esiin. Hermoilimme ja jännitimme. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikka, josta olisimme voineet tehdä johtomaalin.

– Huono minuutti oli kohtalokas. Löysä, huono puolustus omassa päässä oli tuhoisa. Näkyi, että sen jälkeen kaikki tiesivät, että jotain pitää tehdä. Päätöspeli oli tavallaan kauden kuva. Olemme lähellä tasoa, mitä vaadittaisiin, mutta vielä on opittavaa, Hakanen sanoi.

Hakasen mielestä joukkueelta on puuttunut tasaisuutta.

– Pelien sisällä ja pelien välillä on vaihtelua. Heikkoa peliä saattoi seurata hyvä peli, jos peli alkoi hyvin tai vastustaja sopi. Meillä ei ole vielä riittävästi rutiinia. Rutiinia ja kovuutta vaan pitää tehdä. Näistä peleistä on jäänyt paljon oppia, jota voi jatkossakin ammentaa.

Hakanen myöntää, että hyppäys Kolmosesta Kakkoseen yllätti. Kakkonen on urheilullisesti jo tosi kova sarja.

HJS:n ryhmässä oli monta valopilkkua, joista on jatkossa paljon iloa futisviheriöillä.

– Nuori Lauri Kesti oli esimerkki, mitä voi saada aikaiseksi 3–4 kuukaudessa. Hänellä on kova halu käyttää joka päivä hyödyksi harjoitteluun. Hän teki loistavan tasonnoston. Keskikentällä Valtteri Kaarna nosti kesän edetessä tasoaan pelistä toiseen ja löysi pelirytmin kauden aikana.

– Toppari Markus Joenmäki oli tärkeä pelaaja, vaikka häneltä puuttui vierestä kaveri ison osan kautta. Laitapakki Eppu Kallio otti kesän mittaan lupaavia kehitysaskeleita. Hän omaksui sarjan vaatimukset ja pelasi mallikelpoisen kauden. Santeri Stenius oli meidän tehokkain kärkipelaaja, Hakanen analysoi.

HJS muuttuu varmuudella jossain mitassa ensi kauteen. Esimerkiksi varsin hyvin toiminut farmikuvio liigaseura Tampereen Ilveksen kanssa on katkolla, koska Ilveksen kakkosjoukkue nousi Kakkoseen. Myös luottomies Joenmäki pitää ainakin taukoa.

– Farmi on auki. Miten paljon muutoksia ryhmässä tapahtuu, jää nähtäväksi. Arvot ja toimintatavat jatkuvat edelleen.

Hakanen ja hänen aisaparinsa Teuvo Palkki jatkavat HJS:n valmennusvastuussa.

HJS:n on luontevaa tavoitella pikaista paluuta Kakkoseen.

– Yhdenkään sarjan voittaminen tai tässä sarjassa säilyminen ei ole helppoa ja vaatii paljon työtä.

Hakanen, 33, on valmentaja, jolla on aikaa ja ilmiselvästi intohimoa edetä pitkällekin valmentajana.

– Olen itsekin kehittynyt kauden aikana ja yrittänyt auttaa joukkuetta siinä, mitä asioita on parannettava, että pärjää tämän tason kilpailussa. Koen, että saan itsestäni irti enemmän valmentajana, Hakanen arvioi.

Menoinfo