Jutut Hämeenlinna

HPK aloittaa kotikautensa

Filip Riska pyrkii saamaan Kerhon kanssa sopimuksen tekemällä hyvän vaikutuksen koeajalla.
Viimeksi Vaasan Sportissa ja Ruotsin IF Björklövenissä pelannut Filip Riska avaa ovea HPK:n joukkueeseen syyskuun loppuun kestävällä tryout-jaksolla.
Filip Riska pyrkii saamaan Kerhon kanssa sopimuksen tekemällä hyvän vaikutuksen koeajalla.

HPK esittelee perjantaina ensimmäisessä harjoituskotipelissä uudistuneen joukkueensa. Vastustajaksi tulee Ilves Tampereelta.

Ryhmän uusin tulokas, keskushyökkääjä Filip Riska saapui sunnuntaina kotikaupungistaan Vaasasta junalla. Hän on sopinut syyskuun loppuun asti kestävästä tryout-jaksosta, ja jos se sujuu hyvin, edessä on vuoden pesti Hämeenlinnassa.

– Kaupunki on ennestään tuttu oikeastaan vain pelireissuilta. Pakko sanoa, että aika huonoja muistoja täältä on, kun yleensä on hävitty HPK:ta vastaan. Toivon, että nyt saisin hyviä muistoja, hän naurahtaa.

Lätkänseuraajille on saattanut jäädä Rinkelinmäeltä mieleen puolestaan se, että Riska on joutunut aika monta kertaa jäähylle.

– Meitä on kaksi, ja kai se pikkuveli (Erik) on ollut enemmän jäähyllä. Vaikka kyllähän minäkin siellä olen joskus istunut.

HPK:n Riska kertoo valinneensa vain pari sekuntia asiaa mietittyään, kun hänelle mahdollisuutta tarjottiin.

– Olen kuullut valmentajasta (Antti Pennasesta) vain hyvää. Muutama vanha pelikaveri, kuten Markus Nenonen ja Ville Viitaluoma, ovat kertoneet pelkästään positiivisia asioita HPK:sta. Tuntuu, että sovin hyvin tähän joukkueeseen, jossa on paljon nuoria pelaajia. Toivottavasti en kuitenkaan ole mikään isähahmo, mutta hyvä, jos nuoremmat voivat tarvittaessa turvautua minuun, hän pohtii.

Tryoutista Riska ei suostu ottamaan stressiä eikä miettimään mitään muuta kuin sitä, että hän jää Hämeenlinnaan koko kaudeksi. Häntä on kuvailtu puolustavaksi ja fyysiseksi hyökkääjäksi, ja niin hän itsekin ominaisuutensa määrittelee.

– Pelaan aika paljon alivoimaa. Kun pitää puolustaa, olen yleensä silloin jäällä. Härnään päälle, ja yritän olla hyvä esimerkki muille. Peliaikaa tulee se mikä tulee, aina se pitää ansaita. Mutta odotan kyllä itseltäni juuri sellaista peliä, mihin parhaimmillani pystyn – hyvää joukkuepelaamista ja esimerkin näyttämistä.

Suurimman osan elämästään Riska on asunut länsirannikolla ja meren äärellä. Aikoinaan Jyväskylään pelaamaan mentyään hän ihmetteli, miksi siellä myydään veneitä, mutta hän ymmärsin melko nopeasti, että Päijänne on iso vesistö. Hän tykkää siitä, että Hämeenlinnassakin on paljon vesistöä, sillä hän harrastaa kalastamista.

– Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta. He jäivät Vaasaan, joten tässä olisi nyt aikaa käydä kiertelemässä ja vähän golfiakin pelaamassa, hän suunnittelee.

Jo tänä keskiviikkona HPK menee mittaamaan kaudenalun tasoaan Jyväskylään JYPiä vastaan. Sekä sen että Ilves-pelin Riska uskoo olevan ihan hyviä mittareita joukkueelle.

– En hirveän hyvin tiedä, millainen joukkue Ilveksellä nyt on, mutta viime vuodet se on ollut nuorekas, hyökkäysvoittoinen ja taitava porukka, joka haastaa paljon yksi vastaan yksi -pelissä ja pyrkii maalille. Tuntuu siltä, että meilläkin on vähän samantyyppinen joukkue. Tulee varmasti aika viihdyttävä peli.

HPK:lla on toistaiseksi kuusi hyökkäysketjua, joten pelaajat vaihtuvat ottelusta toiseen.

Valmentaja Antti Pennanen kertoo, että kokeneemmat pelaajat, muun muassa Otto Paajanen ja Arto Laatikainen, varmaan huilaavat vuorollaan. Janne Lahti on jo ollut hyvässä harjoittelutahdissa, mutta hänkään tuskin hyppää ainakaan molempiin matseihin, ja Ville Viitaluoma on vielä kuntoutuja.

Viime viikon 5–1-voitto Sibiriä vastaan Valkeakoskella antoi Pennasellekin hyviä tuntemuksia, vaikka peli oli hänen mukaansa tasaisempi kuin numerot antavat ymmärtää. Erityisesti häntä ilahduttivat nuoren Jere Innalan meno.

HPK-Ilves pe 17.8. klo 18.30.

Menoinfo