Jutut Hämeenlinna

Hyppää monstereiden matkaan!

Kulttuurituottaja Riikka-Leena Puistola istahti munankuoreen kahvila Mokkamonsterissa.

Suomen vanhimmalla lasten taidefestivaaleilla rakennellaan robottimonstereita, tutkitaan vedestä löytyviä hirviöitä ja tehdään valotaidetta. Torstaina alkavien Hippaloiden nelipäiväiseen ohjelmaan mahtuu toimintaa ja koettavaa koko Verkatehtaan alueella.

Pomppupihan pompittava elämysteos ja kahvila Mokkamonsteri ovat avoinna joka päivä ja HIPPO-lavan maksuttomissa piknikkonserteissa kuullaan Sisidiskoa, Herra Heinämäen lato-orkesteria, Samae Koskista ja Katti Matikaisen tarinoita.

– Torstai ja lauantai ovat olleet meillä ne perinteisesti vilkkaimmat päivät, kulttuurituottaja Riikka-Leena Puistola kertoo.

– Tänä kesänä helle asettaa omat haasteensa ja olemme lisänneet paljon vesipisteitä. Mukejakin toki on, mutta toivoisimme, että ihmiset ottaisivat mukaan oman vesipullonsa, ettei tule niin paljon roskaa.

 

Hippaloiden työpajakattaus on edellisvuosien tapaan runsas. Tänä vuonna myytiin ensimmäisenä loppuun Robottityöpajat, mutta myös parkour, sirkus ja tanssi ovat herättäneet suurta kiinnostusta ennakkoon. Ohjelmistosta löytyy myös ihan pienille suunnatut VauValot -taidetyöpajat, varjoteatteria ja valomaalausta.

– Hellettä pääsee pakoon Monsterit-työpajatorilla, joka löytyy lasipihalta. Siellä on ihana ilmastointi ja useammat työpajat pyörivät nonstoppina.

– Joissakin alueen pisteissä voi välillä tulla ruuhkaa ja siksi suosittelemme, että kävijät kiertelisivät tutustumassa koko alueeseen. HIPPO-lavan konsertteihin nurmikentälle mahtuvat kyllä kaikki yhtä aikaa.

Peikkojen, keijujen ja muiden olentojen maailmaan kävijöitä johdattaa elämyksellinen Metsänpeitto-näyttely. Kirjailijavieraina ovat Paula Noronen, Mila Teräs, Tuula Kallioniemi ja Heli Laaksonen.

 

Teatteria nähdään Verstaassa, Miniteatterissa ja Vanaja-salissa. Meren hirviöitä väistellään italialaisen La Baraccan Sardiinin matkassa, joka johdattaa katsojat aina kalastusalukselta aavikolle saakka. Kansainvälistä väriä festivaalille tuo myös suomalais-tsekkiläinen Krepsko esityksellään Anna Bertha Cecilia. Kotimaisina niminä teatterisaleissa nähdään esimerkiksi Loiske Ensemble, Tanssiteatteri Raatikko, Tehdas Teatteri, Zero Gravity Company ja Musiikkiteatteri Kapsäkki. Aulangon Graniittilinnassa on festivaalin aikana useita näytäntöjä Heinähattu ja Vilttitossu -esityksestä. Ohjelmasta löytyy myös lapsille suunnattu orkesterikonsertti Vivaldin vuodenajat.

– Torstaina esiintyvät La Baraccan italialaiset esiintyvät suomenkielellä. Olemme olleet siitä tosi ihmeissämme ja vaikuttuneita, Puistola sanoo.

– Haluaisin myös nostaa esiin HIP-designkujan, joka muuttaa tänä vuonna Verkatehtaan päärakennuksen eteen. Siellä on Suomessa valmistettuja lastenvaatteita ja sisustustuotteita, joissa eettinen näkökulma on otettu huomioon.

Lisätiedot ja aikataulut osoitteessa www.hippalot.fi.

 

Hippalot to-su 2.-5.8. Verkatehtaalla.

 

Menoinfo