Jutut Hämeenlinna

Jadeilla on vahva tanssitekniikka

Tanssikeskuksen nuorten ryhmät ovat osallistuneet showtanssikisoihin jo vuosien ajan.
Jade Juniors saavutti teoksella Breathe in, Dance out kaksi pronssia, yhden hopean ja yhden kullan viime kevään showtanssikisoissa.
Tanssikeskuksen nuorten ryhmät ovat osallistuneet showtanssikisoihin jo vuosien ajan.

Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen Jade-ryhmät ovat saaneet vuosien varrella sekä alueellisissa että valtakunnallisissa kisoissa ja katselmuksissa runsaasti menestystä, sijoituksia ja kunniamainintoja.

Kisaryhmätoiminta aloitettiin Tanssikeskuksessa viisi vuotta sitten, kun innokkaille tanssijoille haluttiin tarjota mahdollisuus treenata tiiviissä ryhmässä yhteisiä tavoitteita asettaen ja reissata esiintymässä showtanssikisoissa ympäri Suomen.

– Erityisen ilahduttavaa on se, että palautteissa kehutaan säännöllisesti tanssijoiden vahvaa tanssitekniikkaa, joka on saavutettu treenaamalla systemaattisesti balettia sekä jazzin perinteisiä tekniikoita, Jade-ryhmien opettaja ja koreografi Päivi Salomaa kertoo.

Jadet kilpailevat pääasiallisesti showtanssissa, mutta myös jazz- ja balettikoreografioilla osallistutaan tapahtumiin innostuksen mukaan. Jade-kisaryhmiä on tällä hetkellä tarjolla ala-asteikäisistä lukioikäisiin asti. Ryhmänumeroiden lisäksi Jadet osallistuvat kisoihin ahkerasti soolo- ja duo-koreografioilla, joita voi tilata tanssinopettajilta tai työstää itse.

Jade- ja Indiko-ryhmien tanssijat saavat hyödyntää Tanssikeskuksen tanssisaleja omiin koreografiatreeneihinsä lukujärjestyksen mukaisesti sovitellen.

Salomaan mukaan kisat eivät ole päämäärä sinänsä, mutta ne motivoivat tanssijoita treenaamaan ja sitoutumaan yhteiseen tekemiseen. Niiden tärkeintä antia ovat esiintymiskokemukset, yhteisöllisyys, uudet ideat ja inspiraatio sekä tuomaristolta saatu palaute.

– Tämän vuoksi Jadejen kisakalenteriin valikoituu mieluiten sellaisia tapahtumia, joista saa myös sanallista palautetta ja joissa järjestetään työpajoja ja oheistoimintaa tanssijoita kehittämään. Esimerkiksi FDO:järjestämät SM-kisat eivät ole tämän eivätkä tarkkojen ikärajojen ja ryhmäkokojen vuoksi olleet Jadeille ensimmäinen vaihtoehto.

– Kisatoiminta piristää tanssiharrastusta, mutta kaiken perustana ovat ne jokaviikkoiset kohtaamiset tanssisalilla, joihin jokainen tuo oman itsensä, kehonsa ja ajatuksensa, ja saamme toisiltamme positiivista energiaa ja opimme uutta, Päivi tiivistää.

Tanssikeskuksen tuntitarjonta keskittyy länsimaisen taidetanssin lajeihin; Lukujärjestyksessä on nykytanssia, balettia, jazzia, showtanssia, steppiä sekä katutanssilajeja. Perusryhmien lisäksi Tanssikeskuksessa toimii Indiko-erikoiskoulutusohjelma erityisen aktiivisesti tanssiville sekä Jade-kisaryhmät showtanssissa kilpailemisesta kiinnostuneille harrastajille.

Keskuksen tilat sekä Vanajantie 10:ssä että Aulangontien 1:n makasiinissa täyttyvät jälleen tanssin harrastajista syyslukukauden alkaessa elokuun lopussa.

Menoinfo