Jutut

Janakkalan Barokissa huippuohjelmaa

Vanhaan musiikkiin sekä lasten ja nuorten kulttuuritarjontaan keskittyvä Janakkalan Barokki järjestetään nyt kuudetta kertaa Helsingin Barokkiorkesterin, Janakkalan kunnan ja Janakkalan seurakunnan yhteistyönä.

Festivaalin ohjelmiston on suunnitellut Helsingin Barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Festivaalin avauskonsertissa sopraano Kajsa Dahlbäck ja Aapo Häkkinen tulkitsevat C.P.E. Bachin lauluja, joiden intensiivisessä ilmaisussa kuuluu Bach-suvun henki.

Lauantain kirkkokonsertissa urkuri Miklós Spányi saa Janakkalan poikkeukselliset urut loistamaan omimman ohjelmistossaan, pohjoissaksalaisessa “fantastisessa” tyylissä. Lauantain myöhäisillan konsertissa rentoudutaan kansanmusiikin ja iltapalan parissa Laurinmäen uudistetulla Keltaisella talolla.

Festivaalin päätöskonsertissa piirtyy esiin keskiajan ja renessanssin naisen elämä. Sopraano Tuuli Lindeberg ja Helsingin Barokkiorkesterin yhtye tulkitsevat 1100–1400-lukujen musiikkia ja runoutta.

Vanhan musiikin festivaalin kainaloon on kasvanut lapsille oma tapahtuma Lasten Barokki, joka tutustuttaa barokkimusiikin maailmaan innostavan iloisella ja kepeällä otteella. Tänä vuonna ohjelmassa on musiikkisatu Prinsessa ja sikopaimen.

Konserttiyleisöä palvelee väliajoilla Tapulikahvila. Lisätietoa: www.janakkalanbarokki.fi.

Janakkalan Barokki 2018 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa ja Laurinmäellä 29.6.–1.7.

Asiasanat

Menoinfo