Jutut Hämeenlinna

Jasse Korvakankaan omituisia olentoja pursuava taide valloittaa Cafe Pannussa

Jasse Korvakangas on päästänyt tässä Suoplaneetta-teoksessaan mielikuvituksensa valloilleen. Jassen Elukat -näyttelyssä on esillä kaikkiaan kahdeksan värikästä maalausta.

– Erilaiset eläimet aina muinaisista dinosauruksista fantasiaolentoihin kiehtovat minua, kertoo taiteilija Jasse Korvakangas, jolla on parhaillaan Jassen Elukat -niminen näyttely esillä Cafe Pannussa Hallituskadulla.

Näyttelyssä on kaikkiaan kahdeksan värikästä akryylimaalausta, jotka ovat valmistuneet kolmen neljän viime vuoden aikana.

Erityisesti dinosaurukset ovat aina kiinnostaneet Korvakangasta ja ne ovat luonnollisesti päätyneet myös teosten aiheiksi. Hän luo myös omia eläinhahmoja. Muun muassa Härkäkrokotiili-teoksen härän ja krokotiilin yhdistelmä on mielikuvituksen tuotetta.

– Näyttelyn nimi juontaakin juuri siitä, että useat näistä olennoista ovat omia luomuksiani.

Cafe Pannu on tullut neljä vuotta sitten kokiksi valmistuneelle Korvakankaalle tutuksi työharjoittelujen kautta. Kysymyksessä on 24-vuotiaan hämeenlinnalaisen toinen yksityisnäyttely. Lisäksi hänen töitään on ollut esillä muun muassa Päivölässä.

– Olen iloinen, että Cafe Pannu kutsui minut pitämään näyttelyä, Korvakangas sanoo.

Näyttely on saanut myös lounaskahvilan asiakkailta hyvän vastaanoton.

– Nämä värikkäät työt tuovat iloa tähän harmauteen. Ihmiset ovat pitäneet näistä maalauksista valtavasti, esimerkiksi yksi kymmenen hengen porukka kävi täällä ihan varta vasten näiden töiden takia, salityöntekijä Maarit Holm Cafe Pannusta kuvailee.

Korvakangas on opiskellut taidetta Aimokoulussa 2000-luvulta lähtien ja käy siellä yhä kerran viikossa työskentelemässä.

– En halua lopettaakaan, koska koulu on antanut minulle niin paljon.

Vaikka näyttelyssä on esillä maalauksia, on lyijykynä kuitenkin tekniikkana mieluisin.

– Aina kun saan esimerkiksi dinosauruksista uutta tietoa, teen siitä luonnoksen. Ylipäänsä piirrän lähes päivittäin sekä suunnittelen ja teen sarjakuvia. Käytän myös paljon manga-tusseja.

Ennen kaikkea taiteen tekeminen on Korvakankaalle tapa ilmaista itseä sekä keino rentoutua.

– Taide tuo iloa ja sisältöä elämään. Taiteen tekeminen on se, missä olen hyvä, ja taidetta minä rakastan.

Jassen Elukat -näyttely Café Pannussa, Hallituskatu 13, perjantaihin 16.11. asti. Avoinna ma–pe klo 9–15.

Menoinfo