Jutut

Jeesuksen lempiopetuslapsi

Maria MagdaleenaOhjaaja Garth DavisRooleissa Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Ramin

 

Nimensä mukaisesti Maria Magdaleena kertoo ensimmäisestä naisapostolista Mariasta. Australialaisohjaaja Garth Davis on tarttunut aiheeseen, josta on monia tulkintoja. Milloin Maria on nähty syntisenä naisena, milloin hartaana opetuslapsena.

Genessaretinjärven rannalla pienessä kalastajakylässä asuva siveellinen Maria (Rooney Mara) vastustaa perheen vaatimaa pakkoavioliittoa ja liittyy Jeesus Nasaretilaisen (Joaquin Phoenix) opetuslasten joukkoon matkalle kohti Jerusalemia. Toiset opetuslapset epäilevät Marian jakavan ryhmän, vain Juudas (Tahar Ramin) ja Jeesus ovat Marian puolella. Elokuva etenee kronologisesti kohti Jeesuksen kohtaloa. Kohtaukset Jerusalemissa ja ristiinnaulitseminen ovat dramaattisimpia hetkiä. Joaquin Phoenix tekeekin vakuuttavan roolin.

Maria Magdaleena ei ole mahtipontinen spektaakkeli, vaan pieni ja hiljainen, tunteikas ja hyvin feministinen elokuva. Pieni ja hiljainen elokuva voi parhaimmillaan liikuttaa syvästi ja pistää katsojan silmäkkäin itsensä kanssa. Nyt ei tapahdu näin. Valitettavasti Maria Magdaleena on pitkästyttävä elokuva, jossa pysähtynyt katse on vain pitkä pysähtynyt katse.

 

* *

 

Asiasanat

Menoinfo