Jutut Hämeenlinna

Juniorikiekolla viisi painopistettä

Mika Toivola, Visa Pesonen ja Max Kenig luotsaavat HPK-Juniorijääkiekkoa kohti entistä parempia saavutuksia.

HPK:n junnukiekkoilijoille ja heidän kilpapolulleen on listattu painopisteet kolmelle seuraavalle kaudelle.

Juniorikiekon strategiaan kuuluu myös se, että urheilujohdossa on päätoimiset tekijät. Heistä viimeisin tulija on taitovalmentaja Visa Pesonen, 31, joka jatkaa aiemmin valmennuspäälliköksi nimetyn Max Kenigin työtä.

Taitovalmentajia on Suomen jääkiekkoseuroissa kaikkiaan 28. Liitto osallistuu heidän palkkansa maksuun.

Pesonen ottaa tulevasta kaudesta lähtien vastuulleen HPK-Juniorijääkiekon, Riihimäen Kiekko-Nikkareiden ja Hyvinkään Jää-Ahmojen E- ja D-ikäluokkien valmennuksen koordinoinnin. Tällä kaudella hän on ollut apuvalmentajana HPK:n C-nuorissa. Nuorempana hän pelasi kakkosdivaria keskushyökkääjänä Riihimäellä.

– Taitovalmentajan valinta oli yksimielinen. Hakijoita oli seitsemän, ja viisi heistä haastateltiin. Turkka Tervomaa Jääkiekkoliitosta oli mukana prosessissa. Pesonen on kaveri, joka haluaa kehittää juniorikiekkoilua, ja hänellä on hyviä ajatuksia valmentamisesta ja nuorten kanssa toimimisesta, HPK-Juniorijääkiekon puheenjohtaja Teijo Räsänen kertoo.

Pesonen itse painottaa sitä, että tärkeintä on saada lapsia innostumaan lajista, sen jälkeen on helppo toimia.

– On mietittävä, mitä jäällä tehdään, jotta intohimo säilyisi.

Juniorijääkiekon painopistelistassa, joka on laadittu HPK:n urheilujohtajan Mika Toivolan johdolla, on viisi tavoitekohtaa. Seura aikoo kasvattaa junioreiden motivaatiota, kehittää valmennusta, parantaa luisteluvoimaa, kehittää taitoa ja auttaa pelaajia ymmärtämään peliä.

– Uskon, että kolmen vuoden kuluttua meillä on motivoituneita harrastajia ja huippulahjakkuuksia, jotka ovat mitalipeleissä mukana, Toivola sanoo.

Menoinfo