Jutut

Kari Ilkkala tunnusti tietovuodon

Perussuomalaisten kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Kari Ilkkala on tunnustanut poliisille olevansa ns. Sambia-tietovuodon takana. Ilkkala perustelee tietovuotoaan kaupungin edulla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat torstain 3.3.2016 numerossaan.

Tietovuotoa tutkivat parhaillaan sekä poliisi että kaupunginvaltuuston asettama väliaikainen valiokunta. Kaupungin tutkintapyyntö perustuu salassa pidettävän tiedon jakamiseen ulkopuolisille.

– Minä olen tiedon välittänyt Sambiaan, mutta siinä ei ollut kyse salassa pidettävän tiedon vuotamisesta, sanoo Ilkkala Hämeen Sanomien haastattelussa.

Tietovuotojupakka tuli julkiseksi, kun hämeenlinnalainen eläkeläinen Markku Wiik paljasti Kaupunkiuutisten haastattelussa (27.1.2016) Kari Ilkkalan olevan Sunny Car Centerin rahoitusjärjestelyihin liittyneen tietovuodon takana.

Wiik perusti väitteensä hänen hallussaan olevaan valiokuvaan tekstiviestistä, jossa Ilkkala kertoi lähettävänsä tiedon rahoituksesta Sambiaan, sekä henkilökohtaisiin keskusteluihin Ilkkalan kanssa.

Kari Ilkkala totesi KU:n saman jutun yhteydessä, että “kiistän ehdottomasti moiset väitteet. En lainkaan ymmärrä Wiikin toiminnan motiiveja ja mistä nämä väitteet oikein tulevat”.

Kari Ilkkala on nyt tunnustanut poliisikuulustelussa Wiikin väitteiden oikeellisuuden.

Markku Wiik perusteli ulostuloaan julkisuuteen ja kirjallista todistajanlausuntoaan sillä, että “yhteinen etu on unohdettu parjaamiskampanjassa. Voin suorastaan pahoin, kun tiedän mitä kulisseissa on viime vuosina tapahtunut”.

– Nykyisellä politikoinnilla ei ajeta yhteistä etua, vaan parjataan muutamia yksittäisiä ihmisiä, Wiik totesi tammikuussa antamassaan haastattelussa.

Kari Ilkkala perustelee tietovuotoaan nyt lähes samoilla perusteilla, kaupunkilaisten edulla. Wiikiin kohdistuneita väitteitään Ilkkala ei HäSan haastattelussa perustellut.

Katso päiväkohtaisia uutisia

tammikuu 2019
ma ti ke to pe la su
« joulu    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031