Jutut Hämeenlinna

Kasarihevin hittien tykitystä

Old World Lizards uskoo vanhojen hyvien aikojen taikaan ja jytinään.
Rumpali A-Key (vas.) ja kitaristi Steve Ingine kuuluvat yhtyeeseen Old World Lizards, joka valtaa lauantaina Fiftarin lavan
Old World Lizards uskoo vanhojen hyvien aikojen taikaan ja jytinään.

Fiftarissa voi tulevana lauantaina virittäytyä pikkujoulutunnelmaan astetta hevimpien jouluhittien merkeissä. Lauteille nouseva Old World Lizards paiskaa tuhdin setin raskaan metallin kulta-aikojen klassikkoja. Riihimäkeläinen bändi on jo valloittanut kotikaupunkinsa ja nyt on Hämeenlinnan vuoro.

– Yhtye sai alkunsa viime vuoden toukokuussa, kun otin yhteyttä vanhoihin kavereihin, joiden kanssa opeteltiin heavy metalin alkeita 1990-luvun alussa, kitaristi Steve Ingine kertoo.

– Musiikkityylistä päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen ja pääosa ohjelmistomme on kasariheviä, mutta mukana on helmiä myös 1970- ja 1990-luvuille.

Biisilistalta löytyy kappaleita sellaisilta jättiläisiltä kuin Black Sabbath, Deep Purple, W.A.S.P., Dio, Kiss, Judas Priest, Helloween, Metallica, Iron Maiden ja AC/DC.

– Perinteistä kunnon sinfoniaa, pelkkiä hittibiisejä, joista kansa tykkää, rumpali A-Key lupaa.

– Olen 1980-luvun teininä kasvanut tämän musan kanssa. Muistan elävästi, kun kuuntelin pimeässä kotona Iron Maidenin Live After Death -albumia ja etenkin sen kappaletta Rime of The Ancient Mariner. Fiilis oli vaikuttava ja jopa pelottava.

Musiikinlajiin kuuluu myös kunnon rokkikukkoilu ja showmeininki.

– Me teemme tätä juttua tosissamme, mutta emme vakavalla naamalla. Toivottavasti se näkyy myös lavalla, miehet tuumivat.

Vaikka kasarimeininki on ollut jo pitkään trendikästä ja suosittua, aika harva yhtye on lähtenyt coveroimaan aikakauden bändejä.

– En muista, että olisin vastaavaan tykitykseen missään törmännyt ja olen aivan täpinöissäni meidän settilistastamme, Ingine kehuu.

– Esikuvamme ovat huikeita heppuja, joten vuori oli korkea kiivettäväksi. Tasan vuosi treenattiin ennen ensimmäistä keikkaa ja ohjelmisto on koko ajan kasvanut.

Yhtyeeseen kuuluvat myös laulusolisti Vellu Aittola , toinen kitaristi Bertolucci ja basisti Pullman.

– Pullman on osuvasti sanonut, että jos suuret säveltäjät olisivat eläneet 1980-luvulla, he olisivat säveltäneet heviä, A-Key sanoo.

– Hevi ei ole helppoa.

Old World Lizards la 17.11. klo 23 Fifth Avenuessa (Sibeliuksenk. 2). Liput 5e.

Menoinfo