Jutut

Kauneus ja itseluottamus

I Feel PrettyOhjaus Abby Kohn ja Marc SilversteinRooleissa Amy Schumer, Aidy Bryant, Lauren Hutton, Busy Phillips, Emily Ratajkowski, Michelle Williams, Naomi Campbell, Rory Scovel, Tom Hopper

 

Kauneus ja rumuus näyttävät olevan niin satujen kuin aikuisille suunnattujen elokuvien ikuisia teemoja. Ulkonäkö määrittää niissä pitkälle henkilön paikan ja monet elokuvat keskittyvät juuri ulkonäön muuttumiseen. High School -leffojen klisee on se, että luokan huomaamattomimmasta tytöstä tulee koulun kaunotar.

Komediassa I Feel Pretty pureudutaan myöskin kauneuden käsitteeseen. Itsetunto-ongelmistaan kärsivä ja kosmetiikkayrityksessä työskentelevä Renee (Amy Schumer) on hivenen pyöreä. Eräänä päivänä hän putoaa kuntopyörältä ja lyö päänsä. Tämän seurauksena Renee luulee ihmeen tapahtuneen – hänestä on tullut hyvännäköinen! Tällä asenteella Renee painelee eteenpäin ja iskee komean miehenkin. Renee näkee siis itsensä toisenlaisena kuin elokuvan katsoja.

Amy Schumer on mainio koomikko ja tekee hyvän roolin, samoin tekevät muutkin näyttelijät – hieno nähdä jälleen myös Lauren Hutton. Kaikkiaan I Feel Pretty on raikas elokuva, vaikka ei hirveästi irrottele. Elokuvan sanoma on itseensä uskominen sellaisena kuin on, tosin sitä olisi voinut vähemmän alleviivata ja luottaa enemmän katsojaan.

 

* * *

 

Asiasanat

Menoinfo