Jutut

Kellarijamit keskustassa

Kymmenvuotisjuhliaan viettävä elävän musiikin keidas Albertin kellari aloittaa jami-illat, joista ensimmäinen järjestetään ensi viikon lauantaina.

– Asiakaskunnassamme on paljon niin musiikin harrastajia kuin ammattilaisiakin, pubiemäntä Paula Härmä kertoo.

– Monella tavalla on heidän ansiotaan, että Albertin kellari on niin vahvasti profiloitunut musiikkipubiksi ja oli tosi luontevaa lähteä kehittelemään heille yhteistä iltaa.

Kellarijamien isäntänä toimii tunnettu paikallinen muusikko Henkka Savolainen, joka on palannut vanhaan kotikaupunkiinsa.

– Olen asunut täällä nyt reilun vuoden ja koko ajan vähän miettinyt, kuinka voisin edistää Hämeenlinnan kulttuuripuolta. Oli hauska sattuma, kun Paula otti asiasta yhteyttä. Vedin aikoinani rock-jameja Kaupparissa ja jotain sellaista olin taas alkanut mielessäni viritellä.

Jameissa bassoa soittavan Savolaisen johtamaan housebandiin kuuluvat kitaristi Tomi Ranta-Kahila ja rumpali Marko Aarnio.

– Ideana on, että talon bändi laittaa illan käyntiin muutamalla biisillä, jonka jälkeen homma lähtee toivottavasti valtoimenaan rönsyilemään, Savolainen sanoo.

– Bändin soittimia voi lainata ja meitä voi halutessaan käyttää säestäjinä. Ihmiset voivat kasasta pöydissä kokoonpanoja ja miettiä kerrallaan 1-2 kappaletta, jotka tulevat sitten vetämään. Kynnys pidetään matalana, mutta samalla muistetaan, että tarkoitus on viihdyttää myös yleisöä.

Musisointi on genrevapaata, joten kaikkien lajityyppien osaajat toivotetaan tervetulleeksi.

– Käytännössä varmaan aika paljon liikutaan popin, rockin ja bluesin maisemissa, mutta olisi aivan valtavan hienoa, jos paikalliset jazzin soittajat tulisivat mestoille, Savolainen pohtii.

– Jameihin kannattaa lähteä rennolla mielellä tsekkaamaan tunnelmaa. Ketään ei pakoteta lavalle, vaikka tulisikin ovesta sisään soitin kainalossa.

Ehtoo polkaistaan käyntiin kello 20 ja soittoa jatketaan puolille öin.

– Illan aikana esiintyneet saavat alennusta pubin tuotteista, Härmä lupaa.

– Tälle vuodelle on suunniteltu neljät Kellarijamit, mutta lisää on varmasti tiedossa, jos idea sytyttää ihmiset.

Jamit eivät ole pelkästään muusikkojen juhlaa, sillä joskus tilapäiset kokoonpanot synnyttävät jotakin osiensa summaa suurempaa.

– Nuotit eivät toki ole kiellettyjä, mutta ajatuksena on, että biisit osattaisiin ulkoa, Savolainen tuumaa.

– Jameissa soittamisen ytimessä on kuitenkin spontaanisuus, hauskanpito sekä tuttujen tapaaminen ja samalla musiikissa jameissa kukkivat rohkeat kokeilut.

Kellarijamit la 17.2. Albertissa. Vapaa pääsy.

Asiasanat

Artikkeleita

elokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031