Kerrostalot kuuluvat kaupunkiin

Kerrostaloja saa ja pitääkin rakentaa kaupunkeihin, totta kai myös Hämeenlinnaan. Onhan tämä vanha kaupunki, myös entinen läänin pääkaupunki.

Kaupungistuminen on globaali- ja yleismaailmallinen suuntaus. Sen seurauksena yhä useammat ihmiset haluavat asua kaupungeissa, hyvien ja helposti saavutettavien palveluiden lähellä. Peruspalveluiden lisäksi ihmiset kaipaavat myös virkistys- ja sivistyspalveluita. Kirjaston ja eri museoiden lisäksi teatterit, sekä elokuvateatterit ovat suosittuja. Myös lisääntyneet ja monipuolistuneet kuntosalitoiminnat ovat lähempänä.

Kaupungeista löytyy helpommin myös erilaisia kahviloita, ruokaravintoloita, pitserioita, sekä kebab-paikkoja niitä tarvitseville.

Asukkaiden viihtymisen vuoksi pitää olla myös erilaisia puistoja, sekä ulkoilu- lenkkeilyreittejä. Rantareitti on upea ja monipuolinen ulkoilulenkki. Mutta tietenkin Ahveniston järvi ja -alue maauimaloineen, kiipeilyratoineen, sekä upeat, monipuoliset lenkkeilymaastot ja luontopolut ovat vertaansa vailla.

Monet eivät tiedä, että siellä pidettiin vuonna 1952 Olympialaisten viisiottelukilpailut. Aluetta pitääkin kehittää, brändätä, ja markkinoida enemmän, sekä järjestää erilaisia kilpailuja ja tapahtumia sen pohjalta.

Aulangon puistometsä on myös ainutlaatuinen jota pitäisi, hyödyntää ja markkinoida matkailussa enemmän. Katajiston kartanon viereen pitää rakentaa myös karavaanarialue. Nyt sellainen puuttuu kaupungista.

Ahveniston alue, Aulangon luonnonsuojelualue puistometsineen, Kaupunginpuisto, Sibeliuspuisto, sekä Linnanpuisto ovat kaupungin keuhkot, ei Engelinranta sinänsä. Engelinrantaa ei ole koskaan kaavoitettu puistoksi, vaan se on toiminut takavuosina jopa maankaatopaikkana! Onneksi se päätettiin puhdistaa. Nyt työ on saatu suurimmilta osin päätökseen.

Monet iäkkäät, jopa yli 80-vuotiaat eläkeläiset ovat ilmaisseet huolensa siitä, että mm ykköskortteliin ja Engelinrantaan kaavaillaan rakennettavaksi korkeitakin kerrostaloja.

On maltettava mielensä ja odotettava, mitä kaavoittajat, kaupunkirakennelautakunta, kaupunginhallitus, sekä valtuusto aikanaan asioista päättävät.

Entinen pääpostin kerrostalokin on Sibeliuskadun puolelta 9-kerroksinen, eikä se häiritse yhtään kaupunkikuvaa.

Kannattaa myös kysellä alle 40-vuotiailta, miten he haluavat kaupunkia rakennettavan, sekä kehitettävän.

Ammatinopettaja emeritus

Menoinfo