Jutut Hämeenlinna

Kesäteatteri teki katsojaennätyksen

Otto Kanerva ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas avasivat juhlallisesti kesäteatterin uuden katetun katsomon ensi-illassa 30. kesäkuuta.

Tämän kesän Kaksi Puuta –musiikkinäytelmä keräsi Kaupunginpuistoon 20 700 katsojaa. Yli 10 000 katsojalukuihin jo aiempina kausina yltänyt Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri löi tänä vuonna kaikki katsojaennätyksensä Juha Tapion hitteihin perustuvalla esityksellään. Otto Kanervan ja Oskun Valveen kirjoittaman ja Kanervan ohjaaman romanttisen komedian täyttöasteeksi saatiin huimat 96 prosenttia.

Ria Katajan, Mikko Töyssyn, Otto Kanervan, Hanna Vahtikarin, Veera Tapanaisen ja Miikka J. Anttilan tähdittämää musikaalia esitettiin Kaupunginpuiston katetun katsomon äärellä 30.6.-11.8. Näytäntökausi huipentui Juha Tapion loppuunmyytyyn Kaksi puuta –konserttiin sunnuntaina 12.8.2018.

– Meillä on aivan uskomaton kesä takana. Miltei jokainen ilta oli loppuunmyyty, ja tätä musikaalia oli ilo esittää kun vuorovaikutus yleisön kanssa toimi hienosti, teatterinjohtaja Otto Kanerva sanoo.

– Juha Tapion laulut ovat selkeästi löytäneet paikkansa myös suomalaisessa kesäteatterissa. Lisäksi oli ilo huomata, miten hyvin hieman lisää katsojapaikkojakin tuonut uusi katettu katsomo palveli hienosti niin kesähelteillä kuin harvoina sadepäivinäkin. Nyt vedetään hetki henkeä ja lähdetään innolla kohti ensi kesän seikkailuja.

Ensi kesänä Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri esittää Sellaista elämä on –nimisen musiikkinäytelmän, joka kertoo Juha Vainion tarinan. Runsaasti musiikkia sisältävän näytelmän ovat käsikirjoittaneet Otto Kanerva ja Mikko Kivinen, joka myös ohjaa esityksen. Ensi kesän näytöksistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri on musiikkikomedioihin keskittynyt, ammattimainen kesäteatteri. Otto Kanervan Onnellinen mies Oy:n pyörittämä näyttämö on toiminut vuodesta 2015 ja kasvattanut katsojamääriään vuosi vuodelta. Teatterin edellinen ennätys on kesältä 2017, jolloin Suklaasydän-esitys keräsi Kaupunginpuistoon liki 15 000 katsojaa.