Jutut

Keskustelusarjassa kuulumisia maailmalta

Mitä Suomessa asuvat maahanmuuttajat ajattelevat oman maansa lähihistoriasta, nykyisyydestä, kulttuurista ja yhteiskunnasta? Hämeenlinnan Kumppanuustalolla käynnistyy keskustelusarja, jossa muista maista Suomeen muuttaneet kertovat omasta kotimaastaan ja sen kulttuurista omien kokemustensa kautta. 

Keskustelusarjan ensimmäisessä illassa ensi keskiviikkona Hämeenlinnassa asuva syyrialainen Abdalkafe Mrad kertoo Syyrian historiasta ennen sotaa ja Syyrian sodan eri vaiheista. Tilaisuudessa on paljon aikaa keskusteluun ja kysymyksille suomeksi ja englanniksi (myös muilla kielillä, jos vapaaehtoisia tulkkeja on tarjolla). Virkistykseksi tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. 

Kevään 2018 aikana Hämeen Setlementti ry järjestää kolme keskusteluiltaa ja jokaiselle illalle on oma teemansa, esimerkiksi maa, alue tai kulttuuri. Keskustelusarjan järjestävät Hämeen Setlementin vapaaehtoiset vapaaehtoistoiminnan koordinaattorien tukemana. 

Minun näkökulmani – kuulumisia maailmalta -keskustelusarjan ensimmäinen ilta on Kumppanuustalossa (Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna), tilassa 109 (1. krs) keskiviikkona 28.3.2018 klo 18–20.

Asiasanat

Menoinfo