Jutut Hämeenlinna

Korttelikiekko ei päästä irti – entiset ulkojääsarjalaiset mittelevät edelleen korttelisarjan herruudesta

Korttelikiekosta hyviä muistoja itselleen saanut Lauri Korpimaa toivottaa joukkueiden kannustajia hallille tällä kertaa päiväsaikaan.

Korttelikiekkoa aikoinaan itsekin pelannut Lauri Korpimaa on puuhamiehenä ensi lauantaina Rinkelinmäellä järjestettävälle kiekkopäivälle, jossa entiset ulkojääsarjalaiset kisaavat parinkymmenen vuoden jälkeen jälleen vastakkain.

Ajatus muistelutapahtumasta nousi vuosien ajan vähän väliä esiin, kun kaverit tapasivat toisiaan.

– Wanaja Festivalilla idea lähti konkretisoitumaan. Päätettiin katsoa, kellä on tämän hetken kovin korttelikiekkojoukkue. Ajankohdaksi sovittiin jokin sellainen viikonloppu, kun Kerholla ei ole pelejä. Myös Tammisen Juhani (Ilves) pääsee nyt mukaan pelaamaan Montrealin kapteenina, Korpimaa kertoo.

 

Montreal on keskustan kaupunginosien sekä Miemalan ja Luolajan joukkue. Muita mukana olevia porukoita ovat Philadelphia kaupungin itäpuolelta, Edmonton länsipuolelta sekä yhteisen Vegas Golden Knights -joukkueen koonneet Rangers Ojoisilta ja Dallas Turengista.

– Vegasilla ei saa olla liigapelaajia, muilla heitä saa olla. Esimerkiksi Chicagolla pelaa maalivahti Mika Järvinen (Sport) kentällä. Edmontonilla on Robert Leino (HPK) ja Teemu Rautiainen (Ilves) ja Philadelphialla Petteri Nikkilä (HPK) ja Saksasta varusteineen tuleva Ville Järveläinen. Maalivahdeissa joudumme vähän rikkoman aluerajoja, Korpimaa kertoo.

Korpimaa itse kuuluu Philadelphian kokoonpanoon. Hän kuvaa joukkuettaan kovaksi mutta arvelee, että kovia ovat muutkin.

 

Lauantaina jäällä nähtävät pelaajat ovat enimmäkseen vuonna 1988–92 syntyneitä miehiä.

– Hommasimme joukkueille paidatkin. Leikillämme lähdemme pelaamaan, mutta kyllä siellä saattaa löytyä ylilataustakin, Korpimaa naurahtaa.

Yleisölle maksuttomia otteluita nähdään kello 10–16 yhteensä yksitoista. Runkosarjan jälkeen kaksi parasta joukkuetta pääsee finaaliin. Metritiski-areenassa ja Ritari-areenassa käytävät pelit kestävät kaksi kertaa kymmenen minuuttia.

Korpimaa toivoo katsomoon väkeä kannustamaan oman kylän poikia. Kahviokin on hallissa avoinna.

– Päivällä hallille! hän kutsuu.

Menoinfo