Jutut Hämeenlinna

Kuka on Hämeenlinnan aurinkoisin?

Nuorkauppakamari etsii positiivisuuden lipunkantajaa.
Nuorkauppakamarin Antti O. Vau toivoo kaupunkilaisilta runsaasti ehdotuksia, kun tänä syksynä valitaan Aurinkoisin hämeenlinnalainen.

Aurinkoisin hämeenlinnalainen on yrittäjä tai vahvasti yrittäjähenkinen henkilö, joka omilla toimillaan on edistänyt näkyvästi

kaupungin elinvoimaisuutta ja positiivista yrittäjämielikuvaa. Hän on hyvä asioiden ja ihmisten johtaja, joka ottaa huomioon sekä ympäristön että ihmisten hyvinvoinnin edistämisen. Aurinkoisin hämeenlinnalainen voi olla joko näkyvä etulinjan vaikuttaja tai muuten ahkera yhteisön etujen ajaja.

– Nuorkauppakamarit ovat vuodesta 1993 asti hakeneet positiivisinta suomalaista yhdessä Positiivareiden kanssa. Ajatuksen isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri ja tempauksen tarkoituksena on ollut korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana, Antti O. Vau Hämeenlinnan Nuorkauppakamarista kertoo.

– Nyt teemme muutaman vuoden jälkeen Hämeenlinnassa paluuta tähän teemaan omalla twistillä. Halusimme myös ajoittaa valinnan syksylle, jolloin valo vähenee ja löytää henkilön, joka tuo paistetta päivään.

Nuorkauppakamarin projektiryhmä ottaa vastaan ehdotuksia ehdokkaista 8. lokakuuta saakka. Ehdotuksia lyhyine perusteluineen voi antaa sähköpostitse osoitteeseen aurinkoisin@jchml.fi tai kamarin internetsivuilla (www.jchml.fi) olevan lomakkeen kautta. Valintaa varten kootaan 4-6 henkilön raati, joka perehtyy lyhyesti ehdokkaiden taustoihin sekä ansioihin, ja tekee valinnan näiden mukaan.

Aurinkoisin hämeenlinnalainen on tarkoitus julkistaa syksyn aikana HPK:n kotiottelussa, jonka yhteydessä myös luovutetaan valitulle pieni palkinto. Tämän jälkeen valitun henkilön nimi julkaistaan myös Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin internetsivuilla, sosiaalisessa mediassa ja mahdollisuuksien mukaan myös yhteistyökumppaneiden julkaisuissa.

– Haluamme omalla toiminnallamme tuoda positiivista virettä Hämeenlinnaan, Vau sanoo.

– Nuorkauppakamarin tavoite on kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Esimerkillä on suuri voima ja tällä tempauksella voimme tuoda tärkeitä asioita esille.

Suomenkielinen sana nuorkauppakamari tulee englanninkielisistä sanoista Junior Chamber International.

Nuorkauppakamari on kansainvälinen jäsentensä kehittymiseen ja johtamiskouluttautumiseen tähtäävä järjestö sekä kontaktiverkosto, joka toimii aktiivisesti yhteiskunnassa. Sen tavoite on vaikuttaa positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Menoinfo