Jutut Hämeenlinna

Kukkaistontut-kampanja alkaa – Joulupuun oksilta voi valita nimen, jota muistaa kukkalahjalla

Parolantien Kukkapalvelun yrittäjä Jenna Leino tietää, että tuntemattomalta saatu tervehdys ilahduttaa aidosti. Joulupuusta jokainen voi valita saajan omalle lahjakukalleen.

Haluaisitko ilahduttaa tuntematonta vanhusta tai perhettä kukkalahjalla joulun alla?

Parolantien Kukkapalvelu toteuttaa Kukkaistontut-kampanjan toisena vuonna peräkkäin yhteistyössä seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Tempaus alkaa sunnuntaina 2. joulukuuta.

Liikkeessä on joulupuu, jonka oksille on ripustettu etunimiä ja ikiä. Sieltä voi valita henkilön, jolle haluaa lähettää kukan.

– Kukaksi voi ottaa liikkeen valikoimista minkä tahansa ruukkukukan. Leikkokukkia emme voi valitettavasti ottaa, koska joskus ne on paketoitava jo edellisenä päivänä. Lisäksi hyasintit on rajattu tämän ulkopuolelle niiden voimakkaan tuoksun vuoksi, Parolantien Kukkapalvelun yrittäjä Jenna Leino selvittää.

Liike tarjoaa lahjakukasta 15 prosentin alennuksen. Mukaan voi valita Hämeenlinnan alakoululaisten askarteleman kortin ja kirjoittaa siihen tervehdyksensä. Mukaan voi halutessaan liittää myös muun muistamisen, kuten vaikkapa suklaata.

Parolantien Kukkapalvelu on myös varautunut kuljettamaan kukat perille, jopa ihmisen kotiin asti, jos siihen on annettu lupa.

Kukkalahjojen saajat ovat seurakunnan ja kaupungin valitsemia, pääasiassa yksinäisiä vanhuksia tai vähävaraisia perheitä, eikä kukkakauppa tiedä heistä sen enempää.

– Viime vuonna saimme palautetta, että kortteja oli luettu monta kertaa kyynel silmässä ja oltu todella otettuja, kun joku tuntematon oli sillä tavalla halunnut muistaa, Leino kertoo.

Kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin kukkia meni noin pari sataa. Suosio yllätti: alkuun oli varauduttu noin 50:een lahjan saajaan, mutta heidän nimensä napattiin joulupuusta kolmessa päivässä.

Nyt kukkakauppa, seurakunta ja tälle vuodelle mukaan tullut kaupunki ovat varautuneet siihen, että iloa riittää jaettavaksi laajalle joukolle.

Menoinfo