Jutut

Kulmilta kuultua

Raatihuoneessa palkittiin tiistaina Hämeenlinnan vuoden 2017 menestyneimpiä urheilijoita. Liikuntahalliyhtiön jakamien tunnustusten perustana on ensisijaisesti kansainvälisissä kilpailuissa pärjääminen. Vuoden naisurheilijaksi valittiin Laitilan Voimailijoiden voimanostaja Hanna Rantala, ja miesurheilijan palkinnon pokkasi judoka Henri Hannula. Vuoden valmentaja on HPK:n A-nuoret mestaruuteen luotsannut Matti Tiilikainen. Lupaavimmaksi tyttöurheilijaksi valittiin golfaaja Kerttu Hiltunen, ja lupaavimman poikaurheilijan palkinto myönnettiin maalivahti Ukko-Pekka Luukkoselle. Kunniamaininnan sai ratayrittäjä Pertti Kurki-Suonio Ahveniston moottoriradan kehittämisestä ja radan 50-vuotishistoriikin julkaisemisesta.

 

Tuulosen neljännessä talvitapahtumassa viihdytettiin jälleen väkeä ja kerättiin varoja hyväntekeväisyyteen. Lasten hiihtokilpailun lisäksi ohjelmassa oli talutusratsastusta, tarkkuuslajeja, pomppulinna sekä arpajaiset, ja rakovalkeiden ääressä nautiskeltiin välipalaksi grillimakkaraa. Yleisö pääsi tutustumaan myös hälytysajoneuvoihin ja Hanssin-Jukka -hangaarin ovet olivat avoinna koko tapahtuman ajan. Päivän päätähti oli tubettaja Roni Back, joka julkaisee uuden videon lähes päivittäin. Backilla on yli 320 000 seuraajaan ja hänen videoitaan katsotaan noin 4 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Tubettajana elantonsa ansaitseva ja yrittäjänä kiireisellä Backilla oli aikaa jakaa nimikirjoituksia ja poseerata selfieissä aivan kaikille halukkaille. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä LC Hämeenlinna/Liinut, LC Tuulos ja kauppakeskus Tuulonen.

 

Höpinätötterö -lastenmusiikkiduon esiintyminen Hämeenlinnan pääkirjastossa viime torstaina osoittautui yleisömenestykseksi. Kirjastoon tuli peräti yli 550 pientä kuulijaa. Höpinätötterössä soittavat Joonas Keskinen ja Janne Laurila.

 

Idänpään ja ympäristön VPK täyttää tänä vuonna 112 vuotta ja VPK aloitti juhlavuotensa järjestämällä 112-päivän tapahtuman asemallaan torstaina 8.2. Tapahtumassa lapset pääsivät askartelemaan oman pahvisen paloauton, pelaamaan 112-peliä ja piirtämään aseman lattiaan 112-numerolla varustetun taideteoksen. Aseman pihassa vieraat otti vastaan suuret maahan maalatut numerot 112, jotka pienimmätkin vierailijat tunnistivat hätänumeroksi. VPK:n kalusto oli nähtävillä aseman pihassa hyvin valaistuna paloautojen hälytys- sekä työvaloilla. Tapahtuman järjesti VPK:n kaikki osastot yhteistyössä: varhais-, nuoriso, nais- sekä hälytysosastolaisten voimin. Facebookissa VPK tiedottaa tulevista juhlavuoden tapahtumista ja muustakin toiminnasta. Kanta-Hämeen pelastuslaitos järjestää oman 112-päivän tapahtuman sunnuntaina 11.2. klo 10–14, jota järjestämässä ovat myös Idänpään ja ympäristön VPK:n yksikönjohtajakurssilaiset.

Asiasanat

Artikkeleita

elokuu 2018
ma ti ke to pe la su
« heinä    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031