Jutut

Kuorot vievät matkalle elokuvien maailmaan

Kuulijat kuljetetaan tunteikkaalle matkalle elokuvien maailmaan Verkatehtaan Vanaja-salissa ensi keskiviikkona.

Konsertissa esiintyvät Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tyttökuoro Aurorina, Hämeenlinnan poikakuoro ja nuorisokuorot Aurora ja Vox Vanajae sekä näiden lisäksi Vanajan mieskuoro. Kuoroja johtaa vastikään vuoden kanttoriksi valittu Ismo Savimäki. Vesa Kankainen johtaa Sibelius-opiston kamariorkesteria ja pianoa soittaa kanttori Anna-Maria Lehtoaho.

 

Konsertissa kuullaan tuttuja sävellyksiä muun muassa elokuvista Sound of Music, Taru sormusten herrasta, Harry Potter, Tähtien sota, Pocahontas, Leijonakuningas ja Oopperan kummitus.

– Viime vuonna keskityttiin sataprosenttisesti Lutheriin ja kirkkomusiikkiin. Lasten ja nuorten kuorojen toiminta-ajatuksena on kuitenkin laulamisen monipuolisuus, joten nyt vastapainona olemme keskittyneet hetkeksi leffamusiikkiin, Savimäki kertoo.

– Elokuvamusiikki on mitä parhain väline ilmaisuun ja tunteiden välittämiseen. Se myös vaatii kunnon äänenkäyttöä. Lauluihin on helppo samastua, koska ne ovat osa jotakin juonellista tarinaa. Elokuvamusiikista on tullut oma lajinsa klassisen ja kevyen musiikin välimaastoon.

Konsertin tuotto käytetään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan Suomessa taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla yhteisvastuuvaroilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

Konsertti alkaa kello 19 ja kestää 1,5 tuntia. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja Verkatehtaan lipunmyynnissä.

Asiasanat

Menoinfo