Jutut

Kolumni: Luonnonvoimatkin vastustavat AP Sarjannon laihtumista

AP SARJANTO

Kun eilen illalla tulin kuntosalilta kotiin, eteisessä tuoksui joulu. Vaimo oli leiponut Vironperän kakkua.

Minulla oli hurskas ajatus lopettaa pullien syöminen, mutta universumi ei ole minun ideoistani kiinnostunut. Plösöyteni on joku Jumalan suunnitelma, joka ilmeisesti palvelee joitain suurempia tarkoitusperiä. Yhteiskunta ja luonnonvoimat ovat liittoutuneet terveitä elämäntapojani vastaan. Todistusaineisto on murskaava.

 

Elokuussa tein pyhän päätöksen panostaa terveyteeni ja olenkin rampannut erilaisissa hoidoissa ja salilla. Edes saunakaljaa en ole juonut kolmeen kuukauteen ja pippalot olen kärvistellyt alkoholittomalla oluella.

Siihen olen syytön, että tontillamme on seitsemän omenapuuta. Kuivuus kutisti viljasadon, mutta ikivanhat omenapuunreppanat saivat orgasmin.

Vaimo on tehnyt jääkaappiin 20 kiloa hilloa, jolla ei ole oikeastaan tässä maailmassa muuta tehtävää kuin lepäillä erilaisten lättyjen päällä. Uunissamme on paistunut syyskuun jälkeen kymmeniä piirakoita ja kakkuja, eikä eukkopahan innostus ota laantuakseen. Kohta on jo joulu, joten plöts.

 

Jos uutena vuotena tulee örvellettyä, tammikuu on tietysti tipaton. Mitä siinä ihminen voi muuta tehdä kuin syödä lohturuokaa? Helmikuussa pitää itsensä edellä mainitusta ryhdikkyydestä palkita, mutta eihän sitä ryyppäämäänkään voi ruveta, joten kebab lohkopertsoilla, kiitos.

Maaliskuussa on kevättä rinnassa ja ajatusten hautomossa syntyy sellaisia kodin kunnostusideoita, että meikäläinen voi marssia suoraan apteekkiin ostamaan kasan perhepakkauksia stressiperäisten vaivojen hoitoon. Huhtikuun loppuun kestäviä paniikkikohtauksia yritetään hoitaa tukevalla ruualla ja kvasifilosofisilla löpinöillä siitä, kuinka joku helvetin röttelö on muka elämäntapa.

 

Toukokuussa todetaan, että rantakuntoon pääseminen täksi kesäksi on liian myöhäistä. Telkkarissa alkavat jääkiekon MM-kisat, joiden aikana ruokavalio on lakisääteisesti mallia Timo Jutila. Alkukesästä täytyy muutenkin grillata ahkerasti, koska eihän niistä keleistä tiedä.

Parillisina vuosina pelataan kesä-heinäkuussa jalkapallon EM- ja MM-kisoja, joiden otteluita kyttäämme taiteilijaystäviemme mökillä Renkajärven rannalla. Soutuvene on kiikkerä, metsissä on susia ja otteluita tulee kolme päivässä, joten plöts.

Parittomina vuosina televisiosta ei tule kesällä jalkapalloa. Plöts.

Sitten onkin syksy ja hillopurkkien kannet vain vinkuvat.

 

 

 

 

Menoinfo