Jutut

Likainen peli on sallittu

Sicario 2: SoldadoOhjaus Stefano SollimaRooleissa Josh Brolin, Benicio Del Toro, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Catherine Keener, Manuel Garcia-Rulfo

 

Sicario oli vuoden 2015 parhaita elokuvia, eikä jatko-osakaan Soldado sille paljoa kalpene, vaikka alkuperäinen ohjaaja Denis Villeneuve on vaihtunut. Myös Emily Blunt on jäänyt pois, mutta kaksi vahvaa ja karismaattista näyttelijää Josh Brolin ja Benicio Del Toro ovat mukana. Käsikirjoituksen takana on edelleen erinomainen Taylor Sheridan, joka on kirjoittanut ja ohjannut myös muuten todella erinomaisen, mutta Suomessa vähälle huomiolle jääneen Wind Riverin (2017).

Sicario 2: Soldado alkaa terroriteosta Kansasissa ja kiertää Somalian kautta ensimmäisen osan tuttuihin maisemiin Meksikon ja Yhdysvaltojen raja-alueille. Koska terroristit tulivat huumekartellien salakuljettamina Yhdysvaltoihin, hallinto päättää pistää kartellit sotimaan keskenään. Tähän tarvitaan Graver (Josh Brolin), joka kidnappaa palkkatappaja Alejandron (Benicio Del Toro) avulla huumekartellin johtajan tyttären (Isabela Moner).

Sicario 2: Soldado on ykkösosaakin rankempi toimintatrilleri. Elokuva on uljas, synkkä ja koskettava, toimintajaksoja seuraavat hiljaiset hetket pysähdyttävät katsojan. Soldadon katsominen ei edellytä ensimmäisen osan näkemistä. Lisäksi elokuva on valtavan yhteiskunnallinen ja samalla se antaa lopussa mahdollisuuden jatko-osalle.

 

* * * *

 

Asiasanat

Menoinfo