Jutut Hämeenlinna

Linna Cruisingin uusi tukikohta on Kantolassa

Täysin talkoovoimin järjestetyssä tapahtumassa elää koko kaupunki mukana. Tänä vuonna yhteisajelu huristellaan vastapäivään.
Tätä talkooporukkaa on kiittäminen upeasta Linna Cruising -tapahtumasta. Vasemmalta Jani Mäkinen, Riikka Lehtonen, Timppa Räsänen, Juho Peltomäki, Juspe Lehtovirta, Minttu Pönni, Ossi Uusitalo, Katriina Ahonen, Johanna Yli-Risku, Ermo Mäenpää ja Harri Savolainen.
Täysin talkoovoimin järjestetyssä tapahtumassa elää koko kaupunki mukana. Tänä vuonna yhteisajelu huristellaan vastapäivään.

Ensi viikonloppuna Hämeenlinna täyttyy taas kiiltävästä kromista, moottoreiden jyrinästä ja hymyilevistä kasvoista. Vuodesta 2003 järjestetty harrasteajoneuvotapahtuma Linna Cruising on muuttanut tänä kesänä Kantolan tapahtumapuistoon. Menneinä vuosina kotikenttänä on ollut Ahveniston moottorirata.

– Halusimme laajentaa Linna Cruisingin kolmipäiväiseksi ja saada sille yhtenäisen toiminta-alueen, tiedottaja Johanna Yli-Risku kertoo.

– Ennen päivät oltiin Ahvenistolla ja iltabileet pidettiin Aulangolla. Nyt kaikki tapahtumat avajaisbileistä loppuhuipennukseen saadaan yhteen paikkaan.

 

Linna Cruisingia voidaan hyvällä syyllä kutsua myös musiikkifestivaaliksi, sillä perjantain ja lauantain aikana alueella esiintyy peräti 13 bändiä.

– Tuomme tänne 40 x 20 metrin kokoisen ohjelmateltan, tapahtuman johtaja Harri “Hii” Savolainen sanoo.

– Uutuutena järjestämme avajaisiltana perjantaina drive-in-elokuvanäytöksen, jota varten on hommattu 40 neliömetrin screenillä varustettu rekka. Drive-in-leffat ovat Suomen oloissa harvinaista herkkua, josta saa nauttia vain harvojen tapahtumien yhteydessä.

Elokuvaksi on valittu Jani Volasen vuonna 2002 ohjaama, komediapainotteinen roadmovie Rumble, jonka pääosissa ovat Tommi Korpela, Vesa-Matti Loiri, Jari Nissinen ja Jari Pehkonen.

 

Portit aukeavat perjantaina kello 17.00. Alueelle pääsee lunastamalla lipun ja tämä koskee myös jalankulkijoita.

– On täysin realistista odottaa, että tapahtumaan saapuu 1500 ajoneuvoa, joten täyttä tulee olemaan, talkooporukkaan kuuluva Juspe Lehtovirta kaavailee.

– Alueelle voi majoittua autoon, telttaan tai asuntovaunuun. Jälkimmäisessä tapauksessa kuitenkin sekä vetäjän että vaunun täytyy täyttää harrasteajoneuvon kriteerit. Parkkitilaa normaaleille ajoneuvoille löytyy Ylijäämävaraston pihasta ja Myllyn alueelta.

Alueen tiet ovat huolto- ja pelastusteitä, joten pysäköiminen puiston tiealueelle on kielletty.

Perjantaiehtoon bändejä ovat The Belly Tanks, Trashville, Mudville 56 sekä ruotsalainen Hilli & His Henchmen.

 

Lauantai on Linna Cruisingin pääpäivä, joka on täynnä toimintaa. Lipunmyynti avautuu kello 10. Ohjelmassa on burniskisa sekä “savu vapaa” -osuus Puusepänkadulla ja Vanajavedellä on Kalle Viippo Racingin Formula 2- ja Formula 4 -veneiden ajonäytöksiä. Alueella on Viipon teltta, jossa voi haastatella teamin jäseniä ja kysellä mielenkiintoisia asioita veneurheilusta.

Kaupungin ympäri kulkeva Linna Cruising -ajoneuvoletka starttaa tapahtumapuistosta kello 17.00.

– Sijainnin takia reitti ajetaan niin sanotusti vastapäivään, sillä muuten olisi ajettu Verkatehtaan nurkilla ristiin. Letkan kulku kestää noin kaksi tuntia, Yli-Risku arvioi.

– Reitin varrelle kokoontuu paljon ihmisiä. Jalkakäytävillä näkee lapsia, jotka antavat kylteillä autoille arvosanoja ja vieressä istuvat vanhemmat piknikkoreineen. Oikein lämmittää sydäntä, kuinka amerikanautokulttuurista on tullut kaikille ihmisille tuttu, iloinen ja positiivinen asia.

Lauantaipäivän bändejä ovat The Roycers, Whisky ´N´ Scout, Rubberduck Ltd ja Good Ones Are Taken. Ehtoolla esiintyvät Generals, Katarina & Her Poor Fellas, Mary Ann Hawkins, Dark Ride Brothers sekä Pekka Tiilikainen & Beatmakers.

 

Sunnuntain ohjelmassa on SWAP-takakonttikirppari, joka on avoinna kello 9-13. Tänä aikana kaikki lipun lunastaneet voivat kaupata sekä ostaa varaosia ja muuta aiheeseen liittyvää.

Pumppuhuoneen Saunamaailmaan erilliset saunat naisille ja miehille ovat avoinna jokaisena tapahtumapäivänä. 45 minuuttia kestävät saunavuorot alkavat tasatunnein, eikä löylyistä peritä maksua.

Radiotaajuudella 91,7 MHz tapahtumayleisöä viihdyttää Arto “Leiska” Leinonen. Lisätietoja ja tapahtuman aikataulut löytyvät nettisivulta www.linnacruising.com.

– Haluan vielä kiittää yhteistyökumppaneitamme, jotka ovat pääasiallisesti hämeenlinnalaisia yrittäjiä, Savolainen sanoo.

– Suuren arvostuksen annan sille noin 10-henkiselle aktivistiporukalle, joka on uhrannut vuoden aikana satoja talkootunteja tämän hienon tapahtuman toteuttamiseksi.

Linna Cruising pe-su 10.-12.8. Kantolan tapahtumapuistossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menoinfo