Jutut Hämeenlinna

Linna Rugby Club tavoittelee paikkaa SM-sarjassa. Se vaatii lisää harrastajia.

Linna Rugby Club tavoittelee paikkaa SM-sarjassa. Se vaatii lisää harrastajia.
Hyvä yhteishenki seurojen kesken kuuluu marginaalilaji rugbyyn. Linna Rugbyn ja Porin pelaajat muodostivat perinteisen kujanjuoksun viime viikonloppuna Kaurialassa pelatun ottelun jälkeen.

Maailmalla herrasmiesten huligaanilajina tunnettu rugby sekoitetaan Suomessa usein jenkkifutikseen, vaikka säännöt ovat hyvin erilaiset.

– Rugbyssa palloa saa syöttää vain taaksepäin ja 2×40 minuutin peliaika juoksee samaan tyyliin kuin jalkapallossa, kertoo Linna Rugby Clubin puheenjohtaja Oskari Tenhunen.

Vaikka Suomessa on vain hieman alle 600 lisenssipelaajaa, löytyy rugbyseuroja jo noin 20 paikkakunnalta Ahvenanmaalta Ouluun. 

Laji tuli Suomeen brittien mukana, mutta nykyään suurin osa harrastajista on suomalaisia. Vuonna 2011 perustetun Linna Rugbyn pelaajistoon on kuulunut noin 15 eri kansallisuuden edustajia. Nykyisten joukkueiden runko on pääosin Hämeenlinnassa lajin aloittaneita.

– Osa on ollut mukana aivan ensimmäisestä päivästä lähtien ja kokeneimmat ovat pelanneet aiemmin pääkaupunkiseudun seuroissa. Joukkueeseen kuuluu Suomen mittakaavassa hyvin kokeneita pelaajia, mutta mukana on myös vasta hiljattain lajin pariin tulleita, Tenhunen sanoo.

Linna Rugby Clubiin kuuluu noin 25 aktiivista miespelaajaa ja kymmenkunta naista. 

Miehet pelaavat 1. divisioonaa, ja joukkue on kuluneella kaudella menestynyt melko hyvin. Naisten joukkue tekee yhteistyötä helsinkiläisen Warriorsin kanssa, koska määrä ei vielä riitä omaan joukkueeseen.

Miesten joukkue tavoittelee ensi vuodelle nousua SM-sarjaan. Se vaatii voittojen lisäksi enemmän pelaajia.

– Suuri osa pelaajistamme on hyvin sitoutuneita joukkueen toimintaan. Uusien harrastajien hankinta on silti hankalaa, sillä lajia ei tunneta ja peli mielletään ehkä rajummaksi kuin se todellisuudessa on, Tenhunen pohtii.

Seura järjestää maanantaina 20.8. ilmaiset tutustumisharjoitukset. 

– Mitään kovempaa urheilutaustaa ei vaadita, mutta kokemuksesta esimerkiksi palloilulajien parissa on hyötyä, Tenhunen sanoo.

– Treeneihimme saa aina tulla tutustumaan, mutta nyt on hyvä tilaisuus lähteä kokeilemaan, kun mukaan tulee kerralla toivottavasti useampia uusia pelaajia.

Harjoitukset pidetään kello 18.30-20.00 Pullerilla Elenia-areenan viereisellä kentällä. Harjoituksissa alaikäraja on 15 vuotta. Naisten virallisissa otteluissa alaikäraja on 16 ja miesten peleissä 17 vuotta. Lisätietoja seurasta ja harrastuksesta nettisivulla www.linnarugbyclub. fi ja Facebook-profiilissa.