Jutut

Elokuvissa: Lisbeth Salander taistelee

”The Crown” -sarjasta tuttu Golden Globe -voittaja Claire Foy astuu Salanderin saappaisiin Fede Alvarezin ohjauksessa.

Se mikä ei tapa

Ohjaus Fede Alvarez

Rooleissa Claire Foy, Sverrir Gudnason, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant

 

Kun ruotsalainen kirjailija Stieg Larsson menehtyi, kirjoitti David Lagercrantz hänen luomalleen Millenium-trilogialle jatko-osan Se mikä ei tapa (2015). Koska trilogia oli siirtynyt menestykkäästi elokuviksi, filmattiin myös Se mikä ei tapa. Elokuva jatkaa Lisbeth Salanderin elämää ja tutustuttaa hänen taustoihinsa.

Se mikä ei tapa on vauhdikas toimintajännäri, jonka päähenkilöä Salanderia ei (Claire Foy) ei vaivaa enää pelko, vaan hän on kovapintainen selviytyjä. Salander asuu edelleen Tukholmassa ja jatkaa kostamista. Toimittaja Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason) ei ole saanut häneen aikoihin yhteyttä. Uusi uhka saa heidät kuitenkin yhteen.

Elokuva on suoraviivaista toimintaa ja unohtaa aiemman yhteiskunnallisen tason. Talvisen harmaa maisema on oiva miljöö. Vaikka Se mikä ei tapa ei yllä Millenium-sarjan tasolle, on se silti hyvä.

Claire Foy ei kalpene Lisbeth Salanderia aiemmin esittäneille Noomi Rapacelle ja Rooney Maran’lle. Elokuva petaa jatko-osaa, sillä 2017 ilmestyi viides kirja Tyttö joka etsi varjoaan.s

 

* * *

 

Menoinfo