Jutut

Löylyjä Flamencosaunassa

Tehdas tanssii- festivaalin viikko pitää sisällään vierailuesityksiä, mestarikurssin, monenlaista opetusta ja kaikille avointa, maksutonta ohjelmaa. Pienimuotoisena viikonlopun tapahtumana alkanut festivaali on viidessä vuodessa lyönyt itsensä läpi.

– Viime vuonna huomattiin selkeästi, että pystyimme tavoittamaan myös parikymppisiä nuoria ja mestarikurssi oli täynnä, tuottaja Tuula Penttilä kertoo.

– Onnistuimme opettajavalinnoissa ja vierailuesitysten katsojamäärät nousivat tosi paljon. Tänäkin vuonna on pyritty siihen, että teokset ovat tavallisille yleisölle ymmärrettäviä ja niissä on taiteellisen tason lisäksi jokin hauska twisti.

Festivaalilla nähdään kaksi vierailuesitysten iltaa 6. ja 7. elokuuta. Poikkileikkauksia on Suvi Kajauksen, Riku Koskisen ja Sini Mäenpään suunnittelema ja tanssima teos ihmisten välisistä yhteyksistä. Arja Raatikainen on tehnyt koreografian ja ohjauksen teokseen Leikin alku, jonka esittää suomalaisen nykytanssin ikoneihin kuuluva Katri Soini.

Trash Heroes on Antti Lahden ja Panu Varstalan näkemys paremmasta kaupungista. Kaksi arjen supersankaria pyöräilee ympäri keskustaa siivoamassa alueita, jotta niissä olisi parempi tanssia. Verstaan esityksen lisäksi Trash Heroes toteuttaa tehtäväänsä ja kutsuu ihmisiä katujameihin myös Tavastilan parkkipaikalla ja torilla.

Katja Lundén Companyn Flamencosauna tuo yhteen suomalaisen ja espanjalaisen kulttuurin peruskivet luovan hulluuden löylyissä, joissa ohjaajana on ollut Kari Heiskanen.

Torijamit järjestetään 6. ja 7. elokuuta kello 12.30. Avoimissa ovissa yleisö on tervetullut seuraamaan mestarikurssilaisten aamuisia tanssitunteja, näyttämöharjoituksia sekä nykytanssitunteja..

Mestarikurssin pääopettajana toimii omaa Kinetic Orchestra -ryhmäänsä luotsaava tanssija-koreografi Jarkko Mandelin. Kehonhuoltoa ja pilatesta opettaa tanssijana tunnettu Somatic pilates- ohjaaja Riku Koskinen. Mestarikurssilaisten aamutunteja pitävät Panu Varstala, ja Katri Soini. Lisäksi järjestetään tiiviskurssit aikuisbaletista (Heidi Wasko), nykytanssista (Panu Varstala), Luigi-tekniikasta (Päivi Salomaa) sekä musikaalitanssista (Markku Nenonen).

– Tämän vuoden uutuutena järjestämme ensimmäistä kertaa tanssin- ja liikunnanopettajille suunnatun tanssinopettajien viikonlopun, Penttilä sanoo.

– Kaksipäiväinen ohjelma on räätälöity tanssillisesti orientoituneille opettajille. Sunnuntaina on myös pedagogien paneeli ja vapaata keskustelua. Niissä ihmiset voivat jakaa kokemuksiaan työstä, joka voi joskus tuntua aika yksinäiseltä.

Lippuja esityksiin saa Hämeenlinna teatterin lipunmyynnistä ja lippu.fi -palvelusta. Kursseille voi ilmoittautua nettisuvulla tehdastanssii.fi.

Tehdas tanssii -festivaali 2.-7.8. Verkatehtaalla.

Asiasanat

Menoinfo