Jutut Hämeenlinna

Hämeenlinnassa on tarjolla maksutonta liikuntatoimintaa nuorille

Liikuntalukkari-toiminta starttaa tällä viikolla.
Liikuntalukkarin kaikille avoimissa toimintaryhmissä nuoret pääsevät kokeilemaan muun muassa erilaisia palloilulajeja.
Liikuntalukkari-toiminta starttaa tällä viikolla.

Lasten Liikunnan Tuki -yhdistys ja Hämeenlinnan kaupunki yhteistyössä alueen seurojen ja muiden liikuntatoimijoiden kanssa jatkavat vuonna 2017 alkanutta nuorten Liikuntalukkari-toimintaa. Liikuntalukkariin on koottu nuorille maksutonta matalan kynnyksen liikuntatoimintaa Hämeenlinnassa.

Toiminta sijoittuu pääasiassa heti koulupäivän jälkeen klo 14–18 väliseen aikaan ja erilaisia ryhmiä löytyy useita jokaiselle päivälle.

Liikuntaryhmissä nuoret pääsevät kokeilemaan mm. Crossfitia, kuntosalia, palloilulajeja, tanssia, kiipeilyä tai keilausta. Kalenteri kokonaisuudessaan on nähtävissä osoitteessa: https://lastenliikunnantuki.fi/kouluikaiset/liikuntalukkari/ ja toiminta käynnistyy tällä viikolla.

 

Painotus ryhmissä on yläkouluikäisissä nuorissa, mutta osaan ryhmistä otetaan mukaan myös alakoululaisia. Toiminta on avointa kaikille, liikuntataidoista tai liikunnallisesta aktiivisuudesta riippumatta. Toimintaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista eikä sitoutumista, vaan ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä suoraan ohjaajalle.

Osa toiminnasta järjestetään koulujen saleissa, osa kaupungin eri liikuntapaikoilla tai toimijoiden omissa tiloissa. Koulujen omilla höntsävuoroilla olevien Lasten Liikunnan Tuen ohjaajien ja Zapway-perheliikuntatoiminnan ohjaajien lisäksi ohjaajina toimivat mm. urheiluseurojen asiantuntevat lajiohjaajat.

 

Liikuntalukkari on osa Hämeenlinnan kaupungin Liikkuva Koulu -toimintaa. Hämeenlinna on mukana valtakunnallisessa Liikkuva Koulu -ohjelmassa, joka on tämän hallituskauden yksi kärkihankkeista. Hämeenlinnassa hanke kulkee nimellä Lapsen, nuoren ja perheen liikkuva päivä.

Liikuntalukkarin mahdollistavat yhteistyössä Lasten Liikunnan Tuki ry, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy, Zapway-perheliikunta ja paikalliset urheiluseurat sekä -toimijat.

Menoinfo