Jutut

Massiivista biletystä trance-musiikin sykkeessä

Fabric Festival muuttaa Verkatehtaan Vanaja-salin massiiviseksi tanssilattiaksi lauantaina 25.2. Yli yhdeksäntuntisessa tapahtumassa tunnelmaa luo koti- ja ulkomaisten trance-artistien kärki.

Tapahtuman järjestää 26-vuotias hämeenlinnalainen Tuomas Nurminen, joka itsekin tekee DJ-keikkaa Nita Entertainment -yrityksensä kautta.

– Elektronisessa musiikissa kiehtoo sen monimuotoisuus. Alun perin idea koko tapahtumaan lähti rakkaudesta musiikkia – ja arvostuksesta sen tekijöitä kohtaan. Push Up ja Escape to Dance antoivat kipinän tälle tapahtumalle 2010-luvun alussa. Silloin ajatus syttyi päähäni, Nurminen kertoo.

Kotimaisista artisteista mukana ovat Tom Fall, reilut toistakymmentä vuotta DJ:nä toiminut D.N.A., sekä Symon & Jay, joka on yksi lupaavimmista kotimaisista trance-kokoonpanoista.

– Kotimainen DJ D.N.A on meritoitunut niin artistina kuin tapahtumien järjestäjänä ja on erittäin hienoa nähdä hänet Hämeenlinnassa.

Ulkomaisista trance-artisteista mukana on hollantilainen superlupaus, 23-vuotias Willem de Roo, sekä nuori, erittäin lupaava belgialainen artisti WildVibes, jonka EDM-musiikkisivusto We Rave You tituleerasi äskettäin kirkkaimmaksi ja nopeimmin nousevaksi EDM-lahjakkuudeksi.

– Kokonaisuutena kattaus on erittäin monipuolinen ja odotan innoissani tapahtumapäivää. On upea sekoitus nuorta energiaa ja usean vuosikymmenen kokemuksen omaavia artisteja.

Nurmisen mukaan Fabric Festival on ensimmäinen todellinen elektronisen musiikin festivaali Hämeenlinnassa.

– Tämä on kuitenkin ensimmäinen tapahtuma täällä, jota voi kestonsa ja sijaintinsa puolesta kutsua festivaaliksi, Nurminen luonnehtii Vanaja-salin yhdeksäntuntista biletystä.

Helsingissä järjestettävä Weekend Festival on tuonut elektronisen musiikin yhä vahvemmin suuren yleisön tietoon. Nurmiselle Hämeenlinna oli kuitenkin luonteva valinta tapahtumapaikaksi. Hän kehuu erityisesti Kantolan tapahtumapuiston isojen konserttien sekä Wanaja Festivalin luomaa nostetta.

– Uskon, että täällä riittää väkeä myös elektronisen musiikin tapahtumille. Täällä on ollut lukemattomia arvostettuja artisteja esiintymässä, esimerkiksi Ben Gold, Alex M.O.R.P.H. sekä suomalainen Super8 & Tab. Hämeenlinnassa on paljon visioita siitä, mihin suuntaan kaupungin pitäisi tapahtumajärjestäjänä mennä ja haluan itse olla omalta osaltani mukana tuomassa vaihtoehtoja jokaiselle.

Liput ennakkoon Lippupalvelusta, sekä tapahtumapäivänä ovelta.

Fabric Festival Vanaja-salissa lauantaina 25.2. klo 18–3.30.

Menoinfo